Στερνό αντίο στον Χαράλαμπο Μπάτση

2014-01-06 20:13

Απέραντη είναι η θλίψη που έχει προκαλέσει ο αιφνίδιος χαμός ενός λαμπρού επιστήμονα

και σπουδαίου ανθρώπου. Ο καθηγητής της Ιατρικής και αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου Χαράλαμπος Μπάτσης, ανήμερα των Φώτων άφησε την τελευταία του πνοή. Μέσα στην Κλινική την οποία υπηρέτησε με απίστευτη συνέπεια. Εκεί που έσωσε εκατοντάδες ζωές. Εκατοντάδες οι γυναίκες, κυρίως, που πήραν ελπίδα από τα μάτια του και με τη βοήθειά του νίκησαν τον καρκίνο.

Το καθήκον τον είχε φέρει κι αυτή τη φορά στην Κλινική. Να δει κάποιες από τις ασθενείς του, τις οποίες είχε χειρουργήσει πριν μερικές ημέρες.

Ολοκλήρωσε τις εξετάσεις κι επέστρεψε στο γραφείο του. Εκεί βρέθηκε...

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο έγινε μία κινητοποίηση άνευ προηγουμένου. Καρδιολόγοι, αναισθησιολόγοι, φίλοι του γιατροί και συνάδελφοί του πήραν μέρος στην επιχείρηση ανάνηψης.

Όμως ήταν αργά.

Ο Χαράλαμπος Μπάτσης, ο Μπάμπης, όπως τον φώναζαν όλοι είχε φύγει για το τελευταίο ταξίδι.

Η κηδεία του θα γίνει την Τρίτη, στις τρεις το μεσημέρι, στον Ιερό Ναό της Περιβλέπτου. Εκεί, η οικογένειά του, οι συγγενείς του και οι φίλοι θα του πουν το τελευταίο αντίο. Ο Χαράλαμπος Μπάτσης, θα λείψει πολύ κι από την Ιατρική και από την τοπική κοινωνία. Ήταν από τους ανθρώπους που σπανίζουν στην εποχή μας.

Η πραότητα, η γλυκύτητα και η έμφυτη ευγένεια, υπήρξαν στοιχεία που τον χαρακτήριζαν. Η ακεραιότητα και το ήθος του, σημαδεύουν την ιατρική επιστήμη.

Με τα στοιχεία αυτά λάμπρυνε το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου, το οποίο υπηρέτησε με απόλυτη συνέπεια από τη θέση του αντιπροέδρου.

Ο θάνατός του συγκλονίζει... Το κενό που αφήνει τεράστιο...

 

Δήλωση του βουλευτή Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστου Μαντά για την ξαφνική απώλεια του Χαράλαμπου Μπάτση

Η ξαφνική απώλεια του συναδέλφου και φίλου Χαράλαμπου Μπάτση, με γεμίζει οδύνη. Ο Μπάμπης υπήρξε ένας συνάδελφος με υψηλό ήθος, προσηνής, ένας άξιος επιστήμονας. Ο Μπάμπης υπήρξε επιπλέον ένας δραστήριος κοινωνικά άνθρωπος, που παρά τις όποιες διαφορές, πολιτικές και ιδεολογικές, πάντα μπορούσες  να συνομιλήσεις ουσιαστικά.  Η απώλειά του αφήνει ένα μεγάλο κενό πρώτα απ’ όλα στην οικογένειά του, αλλά και σε όλους μας. Θερμά συλλυπητήρια στους δικούς του.

Η παράταξή μας «Ήπειρος Τόπος να Ζεις» κι ο επικεφαλής της Βαγγέλης Αργύρης, εκφράζουμε τη βαθιά θλίψη και οδύνη μας, για τον αιφνίδιο θάνατο του αγαπημένου φίλου και συνεργάτη, του ανθρώπου, του εξαίρετου επιστήμονα, του ακέραιου πολίτη, Μπάμπη Μπάτση.

Στην οικογένειά του, υποβάλλουμε τα συλλυπητήρια  μας.

Τη μνήμη του όλοι θα διαφυλάξουμε με συνέπεια, γιατί ήταν τιμή να γνωρίσουμε , να συνεργαστούμε  και να εισπράξουμε την αφοσίωση και τη φιλία του αξέχαστου συναδέλφου και αγωνιστή.

 

To ΑΥ.ΡΙ.Ο. για την Ήπειρο γ ια την απώλεια του Χαράλαμπου Μπάτση

Εκπροσωπώντας όλα τα μέλη της παράταξης «ΑΥ.ΡΙ.Ο. για την Ήπειρο», θέλω να εκφράσω την βαθειά μας θλίψη για τον απροσδόκητο θάνατο του Αντιπροέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου και Πανεπιστημιακού Καθηγητή Χαράλαμπου Μπάτση κατά τη διάρκεια της εκτέλεσης των ιατρικών του καθηκόντων. Η πολιτική του διαδρομή, η επιστημονική του καταξίωση και ο χαρακτήρας και η αξιοπρέπειά του καθιστούν την απουσία του δυσβάστακτη για όλους. Δίνουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στους συγγενείς του και τις ευχές μας για απαντοχή και κουράγιο αυτές τις ώρες της μεγάλης οδύνης.

 

Δήλωση του Δημάρχου Ιωαννίνων για το θάνατο του Χαράλαμπου Μπάτση

Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για τον χαμό ενός σπουδαίου επιστήμονα κι ενός εξαιρετικού ανθρώπου.

Ο χαμός του Χαράλαμπου Μπάτση αφήνει φτωχότερη την επιστημονική κοινότητα των Ιωαννίνων αλλά και την τοπική κοινωνία.

Το ήθος και η εντιμότητά του σπανίζουν στις μέρες μας και είναι η μεγαλύτερη κληρονομιά που μας αφήνει.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

 

Δήλωση Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλεξ. Καχριμάνη για τον Χαρ. Μπάτση

Η Ήπειρος, η Ιατρική Επιστήμη, το Πανεπιστήμιο, η Αυτοδιοίκηση έχασε σήμερα ένα από τα πλέον άξια στελέχη της.  Η ζωή του Χαράλαμπου Μπάτση, ήταν συνυφασμένη με την προσφορά και την αλληλεγγύη. Η θητεία του στο Περιφερειακό Συμβούλιο, έδωσε δείγματα ήθους, ταπεινοφροσύνης, ευθυκρισίας. Ήταν ειλικρινής και στήριζε στην πράξη όσα ενώνουν τους πολίτες και αγωνιζόταν για να δοθούν λύσεις σε προβλήματά τους. Δυστυχώς για όλους μας, έφυγε νωρίς. Εμείς θα τον θυμόμαστε και θα αποτελεί σημείο αναφοράς και παράδειγμα προς μίμηση.

Ανακοινωση ΝΕ ΠΑΣΟΚ για τον θανατο του Χ.Μπάτση

Φτωχότερη από σήμερα η κοινωνική και πολιτική ζωή της Ηπείρου μετά τον ξαφνικό χαμό του χειρούργου Χαράλαμπου Μπάτση, ως νομαρχιακή επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ιωαννίνων εκφράζουμε την οδύνη μας και τα συλληπτήρια μας στην οικογένεια του αυτές τις δύσκολες ώρες που περνά. Άνθρωποι σαν τον Χαράλαμπο Μπάτση θα πρέπει να αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση για όλους μας.

 

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Το  Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου, μόλις πληροφορήθηκε  τον αιφνίδιο  θάνατο του Αντιπροέδρου του, καθηγητή Ιατρικής

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΜΠΑΤΣΗ

συνήλθε εκτάκτως σε συνεδρίαση και αφού άκουσε τον Πρόεδρο, ο οποίος εξήρε την προσωπικότητα, το ήθος, την πολύχρονη  προσφορά του στην Ιατρική και στους ασθενείς, καθώς και την ευδόκιμη θητεία του ως Αντιπροέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου, το οποίο κόσμησε με την παρουσία του στα τρία χρόνια που διετέλεσε μέλος του,

Αποφάσισε ομόφωνα

1. Να παραστούν σύσσωμα τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου στην νεκρώσιμη ακολουθία.

2. Αντί στεφάνου να κατατεθούν χρήματα σε κοινωφελή ιδρύματα

3. Να εκφράσει τα βαθύτατα συλλυπητήρια στην οικογένειά του

4. Την ημέρα της κηδείας  να κυματίζουν μεσίστιες οι σημαίες στις Υπηρεσίες της Περιφέρειας.

5. Να δημοσιευτεί το παρόν ψήφισμα στον Ημερήσιο Τύπο της Ηπείρου.

 

Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΚΩΝ. ΠΕΤΣΙΟΣ

Πηγή: vdella.com