Παρουσίαση του βιβλίου "Οι αισιόδοξοι " του Βαγγέλη Μπέκα

2013-06-18 17:17

 

Το βιβλίο του Ηπειρώτη συγγραφέα Βαγγέλη Μπέκα με τίτλο Οι αισιόδοξοι παρουσιάζεται την Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013, ώρα 21.00΄ ''στο ART BAR Ποιήματα και Εγκλήματα'' των εκδόσεων Γαβριηλίδης, Αγίας Ειρήνης 17 (μεταξύ Αθηνάς και Αιόλου), Μοναστηράκι.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Βαγγέλης Μπέκας γεννήθηκε στην Ρεματιά Πρεβέζης το 1976. To 2009 κυκλοφόρησε το πρώτο του μυθιστόρημα Tο 13o υπόγειο (εκδ. Μπαρτζουλιάνος) για να ακολουθήσει το  2011 ένα ακόμη  μυθιστόρημα με τίτλο  Φετίχ (εκδ. Μπαρτζουλιάνος). Τέλη Μαΐου κυκλοφορεί το τρίτο του μυθιστόρημα Οι αισιόδοξοι (εκδ. Γαβριηλίδης). Σπούδασε Μηχανικός Παραγωγής και Διοίκησης στο Πολυτεχνείο Κρήτης, και στη συνέχεια Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας. Δραστηριοποιείται στην καλλιτεχνική ομάδα Barouak, η οποία ασχολείται με την παραγωγή βιντεοποιημάτων και άλλων οπτικοαουστικών project.

Η υπόθεση του βιβλίου εν συντομία :
Οι νεοναζί τον απειλούν εξαιτίας των αντιρατσιστικών του άρθρων, αλλά ο Δημόπουλος παραμένει αισιόδοξος. Σπεύδει για βοήθεια στον κάπως ιδιόρρυθμο αστυνόμο Τζόκα· κι εκείνος ζητάει απ’ τον Δημόπουλο ως αντάλλαγμα να συνδράμει στην έρευνά του για τη δολοφονία ενός διεφθαρμένου πρώην υπουργού. Μια έρευνα που ο αστυνόμος διεξάγει κρυφά απ’ την Αντιτρομοκρατική.
Από το γκέτο στο Κολωνάκι, κι απ’ τα Εξάρχεια στα στέκια των αστυνομικών· βουτιές στην Ιστορία, στον Κόκκινο Στρατό, στο ναζισμό, στην αναβίωσή του. Η αναζήτηση θα οδηγήσει τον Δημόπουλο σε μια μοιραία γυναίκα που συχνάζει σε υπουργικά γραφεία. Θα ανακαλύψει κι όσα του έκρυβε η Σοφία, που τον άφησε πατέρα μόνο με κόρη στο χάος της Αθήνας.  
Ο κλοιός γύρω του θα σφίξει, αλλά ο Δημόπουλος θα παραμείνει πεισματικά αισιόδοξος. Και η συμμορία των λοξών, η συμμορία των αισιόδοξων που θα σχηματιστεί, θα επιχειρήσει να λύσει το μυστήριο της δολοφονίας του υπουργού, αντιστεκόμενη στο ακροδεξιό παραλήρημα που γέννησε η κρίση.