Παραιτήθηκε ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας

2013-07-11 19:52

Οι προθέσεις του Δημάρχου Ηγουμενίτσας κ. Κάτσινου με αφορμή τις μαζικές απολύσεις και την

διαθεσιμότητα (sic) στους ΟΤΑ είχαν διαφανεί τις τελευταίες μέρες, «νωπή»  είναι άλλωστε ακόμη η δήλωση του περί παραίτησης των Δημάρχων όλης της χώρας. Κάπως έτσι φτάσαμε λοιπόν στην έκτακτη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού Συμβουλίου με θέμα τι άλλο;  από την μαζική σφαγή των υπαλλήλων των ΟΤΑ. Στην εν λόγω συνεδρίαση-και ύστερα από πρόταση του Δημάρχου Ηγουμενίτσας κ. Κάτσινου αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία η παραίτηση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας με ψήφους 15 υπέρ και 2 κατά.  

Μειοψήφησαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Δήμας Θεόδωρος (Λαϊκή Συσπείρωση) και Βασίλης Τσώλης - πρ. αντιδήμαρχος από την παράταξη του κ. Κάτσινου, οι οποίοι είχαν την άποψη ότι το Δημοτικό Συμβούλιο, εξελέγη για να αγωνιστεί και όχι για να παραιτηθεί (μάλιστα)
Έτσι οι 15 από τους 17 παρόντες δημοτικούς συμβούλους υπέγραψαν και υπέβαλλαν στο Δήμαρχο τις παραιτήσεις τους, ενώ και ο ίδιος ο Δήμαρχος συνέταξε την παραίτησή του. Σε δηλώσεις του ο κ. Κάτσινος τόνισε ότι δεν πρόκειται για κίνηση εντυπωσιασμού, απεναντίας μάλιστα δήλωσε αποφασισμένος να φτάσει έως το τέλος του δρόμου, στέλνοντας την παραίτηση του στον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης (ο οποίος τελεί επίσης υπό παραίτηση) ενώ όλες τις παραιτήσεις θα κοινοποιήσει στο Υπουργείο Εσωτερικών και στην ΚΕΔΕ
Αργά το απόγευμα αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα και το κείμενο της παραίτησης του κ. Κάτσινου. Είθε η κίνηση του κ. Κάτσινου να βρει όσο περισσότερους μιμητές γίνεται μήπως και αποτινάξουμε επιτέλους από πάνω μας τον ζυγό της κατοχικής κυβέρνησης Σαμαρά.