Ο Παύλος που …«ξενέρωσε» και οι αφανείς αδιάφοροι

2014-08-19 19:37

Είναι κάποιες μέρες τώρα που σκέφτομαι αν πρέπει να πάρω θέση στο θέμα της αναστολής

λειτουργίας του Λαογραφικού Μουσείου Πέρδικας ως απόρροια της παραίτησης του υπεύθυνου για την λειτουργία αυτού κ. Παύλου Χρηστίδη μετά τα τελευταία δυσάρεστα, και γνωστά σε όλους μας γεγονότα.

Θέλω ευθύς εξ΄ αρχής να ξεκαθαρίσω ότι η πρόθεση του κ. Χρηστίδη να «παραιτηθεί» από την θέση του με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο, θα το προχωρήσω και λίγο πιο πέρα όμως και θα πρότεινα στον φίλο μου Παύλο να μην ασχοληθεί ποτέ ξανά με τα κοινά  του χωριού. Εξηγούμαι: Θεωρώ ότι απλά δεν έχει νόημα να ασχολείσαι με κάτι το οποίο μπορεί να σου προκαλούσε κάποτε ευχαρίστηση κοινώς να «γούσταρες» να το κάνεις, λόγω της διάθεσης σου να προσφέρεις στο χωριό που αγαπάς, το ίδιο το χωριό όμως «φρόντισε» αυτή η φλόγα, ο ενθουσιασμός και η διάθεση για εθελοντική προσφορά να πάψουν να υφίστανται για λόγους που όλοι γνωρίζουμε και δεν είναι του παρόντος να αναλυθούν.

Σαφώς και δεν φταίει, ούτε και είναι όλο το χωριό «υπεύθυνο» για την απόφαση του Παύλου, τουναντίον μάλιστα η δουλειά του (αλλά και ο ίδιος) έχαιρε εκτίμησης και καθολικής σχεδόν αποδοχής, απλά όπως λέει και η λαϊκή ρήση «μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά». Και τώρα τι λοιπόν; Όλοι αυτοί οι οποίοι επικροτούσαν την διάθεση για προσφορά του εν λόγω κυρίου που εξαφανίστηκαν ως δια μαγείας;

Δεν θα μπορούσε άραγε ένας από αυτούς να αναλάβει την λειτουργία του Μουσείου για το υπόλοιπο της σεζόν; Φαντάζει αδιανόητο σε ένα χωριό δύο (2) χιλιάδων κατοίκων να μην βρίσκεται ένας (1) εθελοντής να λειτουργήσει το Μουσείο, ένας από όλους αυτούς που προβάλλονταν μέσω του κ. Χρηστίδη εν πάσει περιπτώσει, ένας από όλους αυτούς που κρύφτηκαν τώρα στα δύσκολα.

 Άλλο τα λόγια και άλλο οι πράξεις βέβαια θα πει κανείς!

Ίσως από την άλλη να περιμένουν από το κράτος (εδώ γελάμε) να διορίσει κάποιον υπάλληλο!

Ερώτηση: Δεν θα μπορούσε άραγε το Μουσείο να λειτουργήσει για το υπόλοιπο διάστημα με εκ περιτροπής εθελοντική εργασία από τα μέλη του Μ.Ε.Σ.ΠΕ. (Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Πέρδικας), ιδίως τώρα που στεγάζεται σε αυτό και η έκθεση εποπτικού υλικού, η οποία αναμένετο να εμπλουτιστεί σύντομα και με νέο υλικό, κάτι το οποίο καθίσταται πλέον εξαιρετικά αμφίβολο μετά τα τελευταία γεγονότα;

Αναρωτιέμαι δεν τους θλίβει η εικόνα του κλειστού Μουσείου άραγε;

Δεν λέμε καλή η αναφορά, η στηλίτευση και η καταδίκη τέτοιων και παρόμοιων  γεγονότων, αλλά δεν αρκεί κατά την άποψη μου, γιατί αυτή πρέπει να συνοδεύεται και από παρεμβάσεις, τομές, ενέργειες, ανάληψη πρωτοβουλιών και δράσης. Προσωπική μου άποψη. Πάσα καλοπροαίρετη κριτική- ένσταση δεκτή!

Τελικά πήρα θέση.. .και έπεται συνέχεια