Ο Εμπορικός Σύλλογος Πέρδικας τοποθετείται μέσω του προέδρου του για τον τουρισμό στο χωριό μας.

2013-11-01 10:24

Ο κ. Παναγιώτης Κώστας πρόεδρος του συλλόγου εμπόρων και ιδιοκτητών ενοικιαζόμενων δωματίων Πέρδικας

καταθέτει τις απόψεις του για το θέμα του τουρισμού στο χωριό μας. Αφορμή για αυτό στάθηκε ένα δημοσίευμα του γράφοντος με τίτλο «Στο…ίδιο έργο θεατές» με θέμα τι άλλο; τον τουρισμό, το οποίο αναρτήθηκε τόσο στο perdikanews, όσο και στα «ΠΕΡΔΙΚΙΩΤΙΚΑ».

Σε ότι αφορά στο θέμα με τις ξαπλώστρες:

Πρέπει κάποια στιγμή να αποφασίσουμε τι θελουμε σε αυτό το χωριο: θέλουμε ανάπτυξη ή μήπως να γυρίσουμε 30 χρόνια πίσω; θέλουμε καλύτερες παροχές υπηρεσιών ή να μείνουμε στάσιμοι; θελουμε αναβάθμιση η υποβάθμιση του τουρισμού; Συμφωνούμε στο ότι απαιτείται μια ορθολογική κατανομή του χώρου από πλευράς Δήμου και μια καλύτερη αξιολόγηση των κριτηρίων ως προς τις άδειες για τις ομπρέλες καθώς και μια ενιαία γραμμή από όλους τους επαγγελματίες που τις νοικιάζουν. Δεν μπορεί επί παραδείγματι ο ένας να τις δίνει δωρεάν και ο δίπλα να τις νοικιάζει με χρήματα, εδώ απαιτείται μια ενιαία γραμμή. Πάντως είτε έτσι είτε αλλιώς η ξαπλώστρα είναι καλύτερη παροχή υπηρεσιών , δεν μπορώ να καταλάβω την λογικη κάποιων γιατί για την Μύκονο ειναι αναβάθμιση υπηρεσιών οι ξαπλώστρες (και μάλιστα ξύλινες παρακαλώ και με σαλονάκι στην παραλία) και εμείς εδώ θελουμε μερικοί να ξαπλώνουμε ακόμα στην άμμο.

Θα πρέπει θεωρητικά, και σαν παράδειγμα το αναφέρω βέβαια, να δούμε τον τουρισμό σαν μια ανύπαρκτη βιομηχανία που θα πρέπει να μην βάζουμε προτεραιότητα μόνο το Κέρδος, αλλα να παράγουμε και να προωθούμε το σωστό το αναβαθμισμένο τουριστικό προϊόν στην αγορά και όχι το σκάρτο. Μόνο έτσι θα έρθει σιγά-σιγά η αναβάθμιση του τουρισμού στο χωριο μας.

Επίσης κατά την άποψη μου (του κυρίου Κώστα) πάντοτε, ο τουρισμός στηρίζεται για τον κάθε επαγγελματία στην αυτογνωσία, στην συνεργασία, στην ομαδική δουλειά, στην ανανέωση γνώσης για να έρθει το θετικό αποτέλεσμα. Το τουριστικό προϊόν συνεχώς αναβαθμίζεται, εξελίσσεται, ανανεώνεται, βελτιώνεται.

Θα συνιστούσε μέγα λάθος να ισχυριστούμε ότι τα ξέρουμε όλα.

Εκεί που πρέπει να εστιάσουμε και αυτό με το οποίο πρέπει να ασχοληθούμε πολυ σοβαρά είναι στο τετράπτυχο: Άφιξη-Υποδοχή-Διαμονή-Αναχώρηση

Πρέπει όλοι μας ( οι επαγγελματίες ) εννοώ εδώ να βάλουμε την δική μας σφραγίδα και ταυτότητα, μιας και με αυτές τις λέξεις κρινόμαστε στους επισκέπτες της Πέρδικας ότι αρνητικό και ότι θετικό βγαίνει σαν αποτέλεσμα από όλους μας, περνάει μέσα από αυτό το τετράπτυχο

Συμφωνώ σε ότι αφορά στην κακή παροχή υπηρεσιών από πλευράς δήμου για την αποκομιδή των σκουπιδιών από τον ιδιώτη εφέτος το καλοκαίρι. Δυστυχώς αυτό

ήταν δυσφήμηση για το χωριό μας φέτος και δεν πρέπει να επαναληφθεί.

Σε ότι αφορά στον εμπορικό σύλλογο, στις ενέργειες στις οποίες αυτός προέβη και στις πρωτοβουλίες τις οποίες ανέλαβε για την προώθηση του τουρισμού στο χωριό μας αυτές είναι οι εξής:

1) Συμμετείχαμε στην πλατεία Αριστοτέλους με δικό μας περίπτερο με έξοδα του συλλόγου στην διανομή, προώθηση και διαφήμιση της Πέρδικας μέσω διαφημιστικών φυλλαδίων οπτικού υλικού, καθώς επίσης και με διάφορα τοπικά προϊόντα οπως τσίπουρο, λάδι, ελιές, κουλούρια κ.λπ.

2)Σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας συμμετείχαμε στο Road Swow για την διανομή τουριστικών φυλλαδίων και άλλου εντύπου υλικού σε όλες τις πόλεις τις βόρειας Ελλάδας που βρίσκονται επάνω στον άξονα της Εγνατίας Οδού.

3) Συμμετείχαμε στο 1ο Φεστιβάλ Τουρισμού Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας για την διαφήμιση και διανομή φυλλαδίων της περιοχής μας. Η συμετοχη ήταν επιτυχημένη γιατι συμμετείχαν με περίπτερα όλες οι

βαλκανικές χώρες.

4) Συμμετείχαμε πέρυσι με δικό μας περίπτερο στην Γιορτή Λαδιού, όπου και διανείμαμε περίπου 5000 χιλιάδες φυλλάδια της Πέρδικας, πολλά DVD και άλλο έντυπο υλικό.

5)Προχωρήσαμε στην εκτύπωση περίπου 6000 νέων διαφημιστικών φυλλαδίων για τις διαφημιστικές ανάγκες του συλλόγου με έξοδα του συλλόγου.

6)Λειτουργήσαμε και πέρυσι, αλλά και φέτος το κέντρο πληροφόρησης –Περίπτερο-Παρατηρητήριο την παροχή πληροφοριών στους επισκέπτες αλλα και για κρατήσεις καταλυμάτων

7)Προχωρήσαμε στην κατασκευή και τοποθέτηση μεγάλου ταμπλό 2Χ5 στον νέο κόμβο Καρτέρι για όλες τις επιχειρήσεις σχετικά με το τι μπορεί να βρει ο κάθε επισκέπτης της Πέρδικας καθώς επίσης και τις παραλίες της περιοχής μας,  έτσι ώστε ο κάθε διερχόμενος οδηγός που βγαίνει από την Εγνατία να ενημερώνεται οπτικά και άμεσα για την Πέρδικα.

8)Προχωρήσαμε στην κατασκευή και τοποθέτηση μεγάλου ταμπλό δίπλα από το Περίπτερο Πληροφόρησης στο Παρατηρητήριο, στο οποίο απεικονίζονται όλες οι παραλίες του χωριού ώστε ο επισκέπτης να μπορεί αν επιλέξει την παραλία της αρεσκείας του.

9)Τέλος, σε συνεργασία με το ξενοδοχείο Regina Mare ήρθαμε σε επαφή με τηλεοπτικό συνεργείο της Θεσσαλονίκης για την δημιουργία τηλεοπτικού σποτ για την Πέρδικα, το οποίο θα μεταδιδόταν σε όλα τα τοπικά κανάλια της βόρειας Ελλάδας σε ώρες υψηλής τηλεθέασης για την διαφήμιση της περιοχής μας .

Αυτό δεν κατέστη δυστυχώς εφικτό λόγω υψηλού κόστους το οποίο ο εμπορικός σύλλογος αδυνατούσε να καλύψει.

 

Αυτά έκανε λοιπόν ο Εμπορικός Σύλλογος Πέρδικας για την προώθηση του τουρισμού στο χωριό μας σύμφωνα με τον κύριο Παναγιώτη Κώστα πρόεδρο του συλλόγου. Τι δεν έκανε; η απάντηση λίαν προσεχώς!