Η Περιφέρεια Ηπείρου στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού IMTM 2014 στο Τελ - Αβίβ του Ισραήλ.

2014-02-18 17:16

Για μια ακόμη χρονιά η Περιφέρεια Ηπείρου, συμμετείχε στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού IMTM 2014

που πραγματοποιήθηκε στο Τελ - Αβίβ του Ισραήλ.

Η Περιφέρεια εκπροσωπήθηκε από τον Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη κ. Νικόλα Κάτσιο, ο οποίος κατά τη διάρκεια της Έκθεσης, πραγματοποίησε σειρά επαφών και συναντήσεων με τουριστικούς πράκτορες και εκπροσώπους των ΜΜΕ, στους οποίους παρουσίασε τις δυνατότητες της Ηπείρου για τουρισμό όλη τη διάρκεια του χρόνου, καθώς και συγκεκριμένα μνημεία - αναφορά της Ισραηλιτικής κοινότητας.

Το περίπτερο της Περιφέρειας Ηπείρου επισκέφτηκε μεταξύ άλλων και ο Πρέσβης της Ελλάδος στο Ισραήλ κ. Σπυρίδων Λαμπρίδης, τον οποίο ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ν. Κάτσιος, ενημέρωσε για το ενδιαφέρον που υπάρχει για επισκέψεις στην Ήπειρο ζητώντας παράλληλα τη συνδρομή του προκειμένου να διευκολυνθεί η μετακίνηση όσων τουριστών από το Ισραήλ επιθυμούν να επισκεφτούν τη Ήπειρο.

Βάσει των ενδείξεων που υπάρχουν από τη συμμετοχή της Περιφέρειας στη Διεθνή Έκθεση, οι εκτιμήσεις είναι θετικές για αύξηση του τουριστικού ρεύματος από το Ισραήλ, καθώς διαπιστώθηκε έντονο ενδιαφέρον τουριστικών πρακτόρων για το θαλάσσιο και τον εναλλακτικό τουρισμό, καθώς και για τα Εβραϊκά μνημεία και την ιστορία της Ισραηλιτικής Κοινότητας της Ηπείρου.