Η Οικονομική Επιτροπή Ηπείρου για την Θεσπρωτία

2013-07-06 15:43

 

Στην συνεδρίαση της 5/7/2013 η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου ενέκρινε

μεταξύ άλλων και τα εξής σε ότι αφορά στον νομό Θεσπρωτίας:

Δύο αποφάσεις που αφορούν την αντιπλημμυρική θωράκιση από τον ποταμό Καλαμά, έλαβε στη συνεδρίαση της η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας. Η πρώτη αφορά τη δημοπράτηση αντιπλημμυρικών έργων, προϋπολογισμού 205.000 ευρώ και η δεύτερη δημοπράτηση εργασιών για επισκευή – συντήρηση των θυροφραγμάτων φράγματος Ραγίου, προϋπολογισμού 33.000 ευρώ.

Η Ο.Ε. ενέκρινε επίσης τα πρακτικά  για την ανάθεση  των Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και  Ειδικής  Οικολογικής Αξιολόγησης  για το έργο «Κατασκευή υδαταγωγού ύδρευσης Ηγουμενίτσας (τμήμα Πέντε Εκκλησιών – Γέφυρα Νεράιδας) για την ενίσχυση της ύδρευσης της Ηγουμενίτσας, από τις Πηγές «Άσπρα Πηγάδια» της Τ.Κ. «Πέντε Εκκλησιές» Δήμου Σουλίου.

 

Προμήθεια εξοπλισμού για το Γ.Ν. – Κ.Υ. Φιλιατών

Με έγγραφο του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη προς τη Δημόσια Επιχείρηση Ανέγερσης Νοσηλευτικών Μονάδων (ΔΕΠΑΝΟΜ) εκφράζεται η σύμφωνη γνώμη της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας για τα σχέδια των τευχών δημοπράτησης και τη διαδικασία προκήρυξης του έργου «Προμήθεια Εγκατάστασης Ιατρικού και Ξενοδοχειακού Εξοπλισμού» της πράξης «Επέκταση – Αναδιαρρύθμιση και Προμήθεια – Εγκατάσταση εξοπλισμού του Γ.Ν. – Κ.Υ. Φιλιατών». Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 3.536.245 ευρώ. Τώρα,  πως γίνεται να προγραματίζονται έργα σε ένα νοσοκομείο το οποίο είναι πολύ πιθανό να αναστείλει σύντομα την λειτουργία του. αυτό μόνο στην κυβέρνηση το γνωρίζουνε.