Η Δήμαρχος Σουλίου κυρία Σταυρούλα Μπραΐμη Μπότση για το θέμα της ανακύκλωσης

2013-09-05 13:02

Σε συνέχεια πρόσφατου δημοσιεύματος μας με θέμα την έναρξη ανακύκλωσης στο Δήμο Σουλίου

και με αφορμή καταγγελία Δημοτικού συμβούλου του Δήμου Ηγουμενίτσας σύμφωνα με την οποία τα ανακυκλώσιμα υλικά θάβονται στις χωματερές μαζί με τα κοινά απορρίμματα, επιχειρήσαμε να ξεδιαλύνουμε το τοπίο ερχόμενοι σε επικοινωνία με την Δήμαρχο Σουλίου κα Σταυρούλα Μπραΐμη Μπότση η οποία δήλωσε άγνοια για το συγκεκριμένο γεγονός ζητώντας μας παράλληλα να μην υποσκάπτουμε μια προσπάθεια, με αόριστες καταγγελίες μάλιστα, εν τη γενέσει της. Η Δήμαρχος Σουλίου στην σύντομη (λόγω φόρτου εργασίας) τηλεφωνική συνομιλία που είχαμε μαζί της μας δήλωσε τα εξής:

Ο Δήμος Σουλίου ξεκινάει την εκστρατεία ανακύκλωσης με την παραγγελία 125 μπλε κάδων από την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης και Ανακύκλωσης (Ε. Ε. Α. Α.). Στους εν λόγω κάδους οι δημότες καλούνται να εναποθέτουν τα εικονιζόμενα προς ανακύκλωση υλικά, ενώ η  αποκομιδή τους θα γίνεται μια φορά την εβδομάδα από  δύο απορριματοφόρα του Δήμου.  Εν συνεχεία θα γίνεται μεταφόρτωση αυτών σε ειδικό για την περίσταση όχημα στο Βασιλικό για να καταλήξουν εντέλει στο κέντρο διαχωρισμού και ανακύκλωσης της εταιρείας -Spider S.A υπηρεσίες περιβάλλοντος -η οποία εδρεύει στη Βιομηχανική Περιοχή Ιωαννίνων και ειδικότερα στο Ροδοτόπι. Εκεί, λοιπόν θα γίνεται ο διαχωρισμός και η ανακύκλωση των υλικών, ενώ στον ΧΥΤΑ Καρβουναρίου θα επιστρέφουν εκείνα τα υλικά τα οποία κάποιοι ασυνείδητοι δημότες εναπέθεσαν στους μπλε κάδους και δεν ανακυκλώνονται. Η διαδικασία επιστροφής μη ανακυκλώσιμων υλικών θα γίνεται με ευθύνη του Δήμου Σουλίου, ο οποίος θα επωμίζεται και το σχετικό κόστος, όπως μας είπε ο υπεύθυνος της εταιρείας Spider S.A στα Ιωάννινα με τον οποίο και επικοινωνήσαμε. Η Δήμαρχος τέλος, μας είπε ότι αν υποπέσει στην αντίληψη της οποιαδήποτε παρατυπία θα την καταγγείλει πάραυτα, ενώ δεσμεύτηκε να μας απαντήσει σε μια σειρά ερωτήσεων σχετικά με το θέμα της ανακύκλωσης.

Εμείς από την μεριά μας θα δεν έχουμε λόγο να αμφιβάλλουμε για τα λεγόμενα της , ευχόμενοι καλή επιτυχία στο εγχείρημα , καλώντας παράλληλα τους δημότες να υποστηρίξουν παντί τρόπω την προσπάθεια της κυρίας Μπραϊμη, όπως θα κάνουμε και εμείς άλλωστε!!