Δήλωση Αντιδημάρχου Ηγουμενίτσας Ιωάννη Γόγολου με αφορμή τις απολύσεις στους ΟΤΑ

2013-07-13 20:47

Ο Αντιδήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Γόγολος, με αφορμή  την απόφαση της κυβέρνησης να

προχωρήσει σε νέο καθεστώς διαθεσιμότητας-απολύσεων  δημοτικών υπαλλήλων, προέβη στην κάτωθι δήλωση:

Τα τελευταία χρόνια η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει υποστεί πολύπλευρη επίθεση και η νέα αποδυνάμωση των υπηρεσιών των Δήμων, θα σημάνει αυτόματα και την αδυναμία λειτουργίας τους.
Σήμερα βρίσκονται στο στόχαστρο οι Δημοτικοί Αστυνομικοί και οι Σχολικοί Φύλακες, είναι περίπου βέβαιο ότι στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα και άλλοι εργαζόμενοι θα βρεθούν στην πόρτα της εξόδου.
Ενώ έχουν ήδη γίνει βάρβαρες περικοπές σε μισθούς εργαζομένων και σε οικονομικούς πόρους προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση, η κυβέρνηση και η τρόικα «βλέπουν» τους Δήμους ως  πρόβατα επί σφαγή και συνεχίζουν ακάθεκτοι το έργο τους.
Αν για κάποιους οι εργαζόμενοι είναι αριθμοί, για εμάς είναι άνθρωποι, είναι οικογένειες, είναι συνεργάτες μας και συμπολίτες μας.
Η απόφαση του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας για μαζικές παραιτήσεις είναι ο μόνος δρόμος απέναντι στα βάρβαρα μέτρα και καλώ όλα τα Δημοτικά Συμβούλια ανά τη χώρα να προβούν σε ανάλογες αποφάσεις, αφού μόνο έτσι μπορούμε να ανατρέψουμε την πολιτική αυτή.» Είθε να εισακουστεί ο κ. Αντιδήμαρχος!