Για 1,40 ευρώ: Νεκρός 18χρονος που πήδηξε από τρόλεϊ για να αποφύγει τον έλεγχο

2013-08-15 12:27

Χατζηδάκης: «Δεν θα ανεχθούμε άλλο τους τζαμπατζήδες στα μέσα μαζικής μεταφοράς»

Στην Ελλάδα του «success story» και του... πρωτογενούς πλεονάσματος  φαίνεται ότι η ανθρώπινη ζωή κοστίζει

όσο ένα εισιτήριο. Στην κανονική ζωή, μακριά από τις υποκριτικές θριαμβολογίες των υπουργών και των ΜΜΕ, ένας νεαρός 18 ετών, επιβιβάστηκε στο τρόλεϊ με αριθμό 7039 που εκτελούσε το δρομολόγιο «Ζαππειο-Α. Ιερόθεος» από τη στάση του Αγίου Αντωνίου με κατεύθυνση προς Ανθούπολη. Δεν ακύρωσε εισιτήριο, όχι γιατί ήταν «τζαμπατζής» αλλά γιατί ήταν, όπως εκατομμύρια συνομίληκοι του «θύμα» της μνημονιακής πραγματικότητας. Στην επόμενη στάση μπήκε στο τρόλεϊ ένας ελεγκτής και κατευθύνθηκε προς τον νεαρό ζητώντας του το εισιτήριο. Ο 18χρονος ανέφερε ότι δεν είχε εισιτήριο και ο ελεγκτής, σύμφωνα με πληροφορίες, του ζήτησε να αποβιβαστούν μαζί στο τέρμα καθώς δεν είχε να του δώσει τα χρήματα για το πρόστιμο

Μαρτυρίες αναφέρουν ότι τότε ο νεαρός πάτησε το μπουτόν κινδύνου, άνοιξε την πόρτα και στην προσπάθειά του να διαφύγει πήδηξε έξω από το όχημα με αποτέλεσμα να χτυπήσει σοβαρά στο κεφάλι του και μεταφέρθηκε σοβαρά τραυματισμένος αρχικά στο νοσοκομείο Αγία Όλγα και στη συνέχεια στο Γενικό Κρατικό Αθηνών όπου τα ξημερώματα άφησε τη τελευταία του πνοή. Εξετάζονται όμως και πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ο νεαρός συνεπλάκη με τον ελεγκτή.: Ο οδηγός και ο ελεγκτής συνελήφθησαν και μετά την εμφάνισή τους στον εισαγγελέα αφέθησαν ελεύθεροι.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια. Έρευνα διεξάγεται για τις ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες ο νεαρός κατάφερε να ανοίξει την πόρτα του οχήματος ενώ αυτό βρισκόταν σε κίνηση. Ο εισαγγελέας ζήτησε να διενεργηθεί πραγματογνωμοσύνη στο όχημα, να ληφθούν μαρτυρικές καταθέσεις από τους γονείς του θύματος και τους αυτόπτες μάρτυρες, καθώς και να κληθούν να καταθέσουν ανωμοτί ο οδηγός και ο ελεγκτής.

Αναδημοσίευση : left.gr

 

Σχόλιο σύνταξης:

Τι λέει το υπουργείο Μεταφορών

Στο Υπουργείο Μεταφορών τα κροκύλια (όπως θα έλεγε και ο μεγάλος ΓΑΠ) δάκρυα περίσσευαν,  με τον υφυπουργό Μεταφορών Μιχάλη Παπαδόπουλο να δηλώνει τη θλίψη του για το τραγικό συμβάν, τονίζοντας  ταυτόχρονα ότι: «άμεσα, τις επόμενες ημέρες δηλαδή, θα έχουμε μια ξεκάθαρη άποψη σε ό,τι αφορά στο περιστατικό μέσα από τις καταθέσεις και των επιβατών του τρόλεϊ και των εργαζομένων».

Ακόμη αναμένουμε βεβαίως μια δήλωση έστω και ψεύτικη-υποκριτική από τον γνωστό και μη εξαιρετέο "κύριο τίποτα" Κωστή Χατζηδάκη. Δοθείσης της ευκαιρίας θα θέλαμε να του απευθύνουμε μερικά ερωτήματα χωρίς να αναμένουμε βεβαίως απαντήσεις αλλά ας είναι:

1) Γιατί θα πρέπει να πληρώνει κανείς 1,40 ευρώ (ανεξαρτήτως διαδρομής) για να μετακινηθεί με τα τριτοκοσμικά σαράβαλα σας (εξαίρεση τα μέσα σταθερής τροχιάς), τα οποία αντί για κάθε τέταρτο περνάνε κάθε Τετάρτη;  Θα μπορούσε ας πούμε η πόλη να χωριστεί σε ζώνες και ο επιβάτης να πληρώνει το αντίστοιχο ανά ζώνη εισιτήριο, το οποίο εννοείται ότι θα πρέπει να είναι μεταβιβάσιμο. Θα έπρεπε επίσης να υπάρχουν ειδικά προνόμια για άνεργους, άτομα με μειωμένο εισόδημα, άτομα με ειδικές ανάγκες (ΑΜΕΑ) αν καταφέρουν φυσικά να μπουν στα σαράβαλα σας κ.λπ.

2) Γιατί θα πρέπει να πληρώνει κανείς όλο ,το υπέρογκο για τα τωρινά δεδομένα, ποσό για την μηνιαία κάρτα ανεξαρτήτως ημερομηνίας έκδοσης της;  Μια απλή σφραγίδα με την ημερομηνία έκδοσης της θα αρκούσε: π.χ. 17 Νοεμβρίου ημερομηνία έκδοσης,  άρα 17 Δεκεμβρίου ημερομηνία λήξης. Εννοείται βεβαίως ότι η μηνιαία κάρτα δεν πρέπει να φέρει φωτογραφία. Έτσι και ο συνωστισμός στα εκδοτήρια θα αποφεύγονταν και ο επιβάτης θα πλήρωνε το πραγματικό ποσό που του αντιστοιχεί. Δεν μπορεί επί παραδείγματι μια κάρτα να εκδίδεται στις 10 του μηνός, να λήγει στις 30 αυτού και να θεωρείται μηνιαία. Πως είπατε αυτά και πολλά άλλα (ειδικά προνόμια για ανέργους κ.λ.π.) ισχύουν στην Ευρώπη και όχι στην μπανανία που λέγεται Ελλάδα; Ως μπανανία λοιπόν με τις αντίστοιχες υπηρεσίες απαιτούμε και αντίστοιχες τιμές. Εν κατακλείδι όταν σας δίνεται η ευκαιρία δώστε το εισιτήριο σας σε κάποιον άλλο και γιατί όχι ταξιδέψτε λαθραία με τα Μέσα Μαζικής Ταλαιπωρίας του Χατζηδάκη . Αν όμως σας την «πέσει» κάποιος ελεγκτής (ενίοτε και εθελοντής, ναι υπάρχουν και τέτοιοι) μην αντισταθείτε, γιατί….

Υ.Γ : Εννοείται ότι τόσο ο ελεγκτής, όσο και οδηγός του οχήματος δεν μπήκαν καν στον κόπο να ζητήσουν , έστω για τους τύπους , συγγνώμη (μέχρι τώρα τουλάχιστον) για το συμβάν, ο δε ελεγκτής εμφανίστηκε ιδιαίτερα εριστικός απέναντι σε μια κυρία, αλλά και σε παριστάμενους στο συμβάν όταν αυτοί τον αποδοκίμασαν. Να τους χαίρεστε τους Ράμπο σας κύριε Χατζηδάκη!