Απάντηση του Υποψηφίου Δημάρχου Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννη Λώλου.

2014-04-14 09:46

 

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ( ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ )

ΔΥΝΑΜΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

ΥΠ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΩΛΟΣ

 

Συνδημότισσες και Συνδημότες

Σας ευχαριστούμε και δημοσίως για τα αισθήματα που εισπράττουμε καθημερινά,

κατά τη διάρκεια των πρώτων κιόλας επαφών μας, με όσους από σας είχαμε την ευκαιρία να επικοινωνήσουμε και προσωπικά μαζί σας. Είναι αλήθεια ότι η δημιουργία  της παράταξής μας, ικανοποίησε τα αισθήματα, τις επιθυμίες και τις προσδοκίες της πλειονότητας των συμπολιτών μας. Οι ιδέες, οι αρχές της, καθώς και οι συγκεκριμένες επιλογές αξιόλογων συνεργατών, συσπειρώνουν πράγματι ένα ευρύ φάσμα κοινωνικών δυνάμεων, διαφόρων πολιτικών πεποιθήσεων. Μ’ αυτή  την αισιοδοξία προχωρούμε στο στάδιο ολοκλήρωσης της συγκρότησης του συνδυασμού μας, που θα εκπροσωπήσει τη «ΔΥΝΑΜΗ  ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ» για το Δήμο Ηγουμενίτσας, στις επερχόμενες εκλογές.

Η ανοδική πορεία του συνδυασμού μας, ως δύναμη προοπτικής για τα συμφέροντα των πολλών, στην πόλη και στα χωριά, φαίνεται να ενοχλεί «ορισμένους» οι οποίοι με αντιδεοντολογικές, ανέντιμες, έως και παράνομες ενέργειες, προσπαθούν να πλήξουν την αναμφισβήτητη κοινωνική δυναμική μας. Μέσα στα πλαίσια αυτά εντάσσεται και η επιμελημένη διάδοση περί της δήθεν ύπαρξης κωλύματος εκλογιμότητας για τον επικεφαλής του συνδυασμού μας, με το αιτιολογικό ότι είχε διευθυντική θέση στην υπηρεσία του. Και αυτό παρόλο ότι είναι τόσο δεδομένο όσο και εύκολα αποδείξιμο, ότι ουδέποτε υπήρξε απ’ τη Διοίκηση πράξη ορισμού του ως Προϊσταμένου Δ/νσης ή Αναπληρωτή Προϊσταμένου αυτής.

Αυτή τη στιγμή όμως προέχει η ενασχόλησή μας με τα προβλήματα και τις σύγχρονες ανάγκες των συνδημοτών μας. Προέχει η κατάρτιση ενός σχεδίου τοπικής ανάπτυξης, επιστημονικά τεκμηριωμένου, με συγκεκριμένες πολιτικές, άξονες, δράσεις και μέτρα, με ιεραρχήσεις προτεραιοτήτων και χρονικούς ορίζοντες υλοποίησης. Η νέα αρχή, που θα προκύψει απ’ τις επόμενες εκλογές, θα πρέπει να είναι έτοιμη να λειτουργήσει ως δύναμη προοπτικής για το Δήμο. Έτοιμη να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες για την ενίσχυση  των παραγωγικών δραστηριοτήτων σε όλους τους τομείς. Η μέριμνα της Αυτοδιοίκησης θα πρέπει να γίνει γρήγορα  αισθητή σε όλους, ώστε ο κάθε άνθρωπος να καθίσταται κυρίαρχος και δημιουργικός στον τόπο που μένει, εργάζεται, κατάγεται και αγαπά.

Η καθημερινή επικοινωνία μαζί σας, όντως, μας ενισχύει την αίσθηση ευθύνης για σκληρή δουλειά από τώρα, ώστε αύριο, ως Δημοτική Αρχή, να ανταποκριθούμε επαρκώς στις προσδοκίες σας. Η συμβολή σας σ’ αυτή την προσπάθεια και με οποιοδήποτε τρόπο κρίνετε, μας τιμά ιδιαίτερα και είναι προφανώς ευπρόσδεκτη. Αναμφίβολα, αποτελεί ΔΥΝΑΜΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ για κάθε Δήμο, η ουσιαστική συμμετοχή, και με δημοκρατικές διαδικασίες, των δημοτών στο σχεδιασμό, στη λήψη και υλοποίηση των αποφάσεων που αφορούν την ανάπτυξη, το περιβάλλον, τον πολιτισμό, και την ποιότητα ζωής στον τόπο τους.

 

                                                Για το συνδυασμό

 

                                                                                   Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ

 

                                                                                                           ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΩΛΟΣ