Ανακύκλωση στο Δήμο Σουλίου από τα μέσα Σεπτέμβρη

2013-09-02 15:48

Με μήνυμά της προς τους δημότες, η Δήμαρχος Σουλίου Σταυρούλα Μπραϊμη, ενημερώνει πως από

τα μέσα του Σεπτέμβρη, θα ξεκινήσει το πολύ σημαντικό πρόγραμμα ανακύκλωσης στον Δήμο Σουλίου. Αυτή είναι μια πολύ θετική εξέλιξη αφού πλέον όλοι μας θα έχουμε την δυνατότητα να ανακυκλώνουμε υλικά που μέχρι τώρα κατέληγαν και επιβάρυναν τον έτσι και αλλιώς προβληματικό ΧΥΤΑ Καρβουναρίου.

"Πρέπει να αποκτήσουμε όλοι μας ανεξαιρέτως περιβαλλοντική συνείδηση και δεν αρκεί όμως να δηλώνουμε περιβαλλοντικά ευαίσθητοι, αλλά πρέπει να το αποδεικνύουμε σε κάθε πτυχή της ζωής μας και της δραστηριότητάς μας", αναφέρει χαρακτηριστικά η Σταυρούλα Μπραϊμη.

Η ανακοίνωση περιέχει και μια πρωτοτυπία, αφού συνοδεύεται από φωτογραφίες με απορρίμματα ανακυκλώσιμα πεταμένα σε διάφορα σημεία της Παραμυθιάς. Και λέμε πως υπάρχει πρωτοτυπία, αφού μέχρι τώρα συνηθιζόταν παρόμοιες φωτογραφίες να τις κυκλοφορούν οι δημότες καταγγέλλοντας τις εκάστοτε υπηρεσίες καθαριότητας.

Το μήνυμα της Σταυρούλας Μπραϊμη προς τους Δημότες έχει ως εξής:

Συνδημότες και συνδημότισσες:

Καθοριστικό ρόλο στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων και της προστασίας του περιβάλλοντος, έχει ο απλός πολίτης, δηλαδή ο καθένας από εμάς.

Πρέπει να αποκτήσουμε όλοι μας ανεξαιρέτως περιβαλλοντική συνείδηση. Δεν αρκεί όμως να δηλώνουμε περιβαλλοντικά ευαίσθητοι, αλλά πρέπει να το αποδεικνύουμε σε κάθε πτυχή της ζωής μας και της δραστηριότητάς μας.

Από τα μέσα Σεπτέμβρη στο Δήμο Σουλίου θα τοποθετηθούν 125 μπλε κάδοι ανακύκλωσης. Με πολλή προσπάθεια πετύχαμε σαν δημοτική αρχή μια συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης και Ανακύκλωσης (Ε. Ε. Α. Α. ). Η επιτυχία της συνεργασίας αυτής εξαρτάται από όλους εμάς.

Στους μπλε κάδους θα τοποθετούνται αποκλειστικά πλαστικά, χαρτί, αλουμίνιο και γυαλί. Να ενημερώσουμε ότι ένας τόνος ανακυκλωμένο χαρτί σώζει : 13 δέντρα, 2,5 βαρέλια λάδι, 4.100 kw ενέργεια, 4 κυβικά μέτρα στους χώρους υγειονομικής ταφής και 31.780 λίτρα νερό.

Τα οφέλη της ανακύκλωσης είναι πολλαπλά περιβαλλοντικά, κοινωνικά και οικονομικά. Ας μην ξεχνάμε ότι η διαχείριση των απορριμμάτων αποτελεί πρώτιστα στάση ζωής και στοιχείο της κουλτούρας και του πολιτισμού του καθένα από εμάς.
Είναι θέμα πολιτισμού.

Φιλικά

Σταυρούλα Μπραΐμη – Μπότση

Δήμαρχος Σουλίου