Ανακοίνωση Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας για Σχολικούς Φύλακες και Δημοτική Αστυνομία

2013-07-17 09:23

Με αφορμή τις απολύσεις των των δημοσίων υπαλλήλων (κινητικότητα-διαθεσιμότητα κατά την τρόικα

εσωτερικού)- ειδικότερα την Δημοτική Αστυνομία και εν αναμονή φυσικά της ψήφισης του εκτρώματος το οποίο στην δικομματική κυβέρνηση (?)  Σαμαρά αρέσκονται να αποτελούν πολυνομοσχέδιο-πολυεργαλείο, πολυ..., πολυ....,  το οποίο βρίθει αντισυνταγματικών διατάξεων, το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

 

 

  •  Υπενθυμίζουμε ότι η πολύ καλή παροχή υπηρεσιών της Δημοτικής Αστυνομίας του Δ. Ηγουμενίτσας είχε εκθειαστεί στον τοπικό τύπο το 2012, και είχε δεχθεί και τα εύσημα από το φορέα μας για την πολύ καλή λειτουργία της υπηρεσίας, που με την συνεχή δράση της και παρουσία, έχει βοηθήσει τα μέγιστα στην καταπολέμηση της μάστιγας για την τοπική επιχειρηματικότητα, το Παραεμπόριο.
  •  Καθιερώθηκε στην συνείδηση των πολιτών για την επίλυση προβλημάτων που τους απασχολούν και η υπηρεσία τους είναι πλέον αναζήτησιμη.
  • Συμπληρώνει τις ελλείψεις, λόγω μειωμένου προσωπικού, της Ελληνικής Αστυνομίας στα όρια της πόλης και ενισχύει τον ελεγκτικό μηχανισμό του Δήμου.
  • Για τους ανωτέρω λόγους, Είμαστε αντίθετοι σε κάθε απόλυση ή μετακίνηση εργαζομένων που θα αποδυναμώσει ακόμη περισσότερο την λειτουργία των ΟΤΑ και θα υποβαθμίσει την παροχή υπηρεσιών.

 

Αναφορικά με τους Σχολικούς Φύλακες επισημαίνουμε ότι:

  •  Με την λειτουργία τους μείωσαν τις απαιτήσεις επισκευής των σχολικών κτιρίων, καθώς περιορίσθηκαν αισθητά οι βανδαλισμοί και οι φθορές σε αυτά,
  • Με την παρουσία τους, Δημιουργήθηκε ένα ασφαλές περιβάλλον για την ανάπτυξη αθλητικών δραστηριοτήτων των παιδιών μας στις σχολικές αυλές και εγκαταστάσεις,
  • Ενισχύθηκε σημαντικά ο εποπτικός ρόλος των δασκάλων και καθηγητών σε φαινόμενα ενδοσχολικής βίας.
  • Η κατάργηση των θέσεών τους και στέρηση των υπηρεσιών τους θα αρχίσει να γίνεται ορατή από το φθινόπωρο οπότε και θα προβληματίσει έντονα όλους όσους ενδιαφέρονται για το μέλλον της χώρας μας, των παιδιών μας.

 

Εκ της Διοικήσεως

Του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας