Ήπειρος – «ένας πολιτιστικός θησαυρός»…

2014-11-13 10:45

…..αυτός είναι ο τίτλος της εκδήλωσης η οποία θα λάβει χώρα αύριο Παρασκευή στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Ο λόγος για μια εξαιρετική παράσταση με γνήσιες μουσικές εκτελέσεις από τους δεξιοτέχνες  της Ηπειρωτικής μουσικής, αυθεντικές φορεσιές και κοσμήματα έως και 100 ετών από το ιστορικό Λύκειο Ελληνίδων Ιωαννίνων, θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει το αθηναϊκό κοινό στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών την Παρασκευή 14 Νοεμβρίου στις 20:30.

Στην εν λόγω παράσταση θα συμπράξουν οι κορυφαίοι του ηπειρώτικου κλαρίνου, όπως είναι ο Σταύρος Καψάλης, Νίκος Φιλιππίδης, Γιώργος Κωτσίνης και Χαράλαμπος Χαλκιάς πρωτοστατούντος φυσικά του Πετρο –Λούκα Χαλκιά

Ερμηνεύουν οι: Αντώνης Κυρίτσης, Σάββας Σιάτρας, Κώστας Τζίμας, Παγώνα Αθανασίου, Ανθούλα Νούση, Δημήτρης Υφαντής και Γιάννης Καψάλης.

Τη μουσική επιμέλεια έχει αναλάβει ο Γιώργος Κωτσίνης. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η παράσταση διοργανώνεται από τον Σύλλογο Βαρέως Καρδιοπνευμονοπαθών Ασθενών, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Δωρεάς Οργάνων Σώματος και Μεταμοσχεύσεων και της Πανελλήνιας Ημέρας Δωρεάς Οργάνων και Ιστών.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα  του Προέδρου της Δημοκρατίας Κυρίου Καρόλου  Παπούλια, των Υπουργείων Υγείας, Πολιτισμού & Αθλητισμού, του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων – ΕΟΜ, της European Heart And Lung Transplant Federation- EHLT (Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Μεταμοσχεύσεων Καρδιάς-Πνεύμονα) & της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, και με την συνεργασία  του «ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΑΙΤΙΟΝ».

Εισιτήρια για την εν λόγω παράσταση προπωλούνται στα εξής σημεία: στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών(Βασιλίσσης Σοφίας ), στα εκδοτήρια του Μεγάρου Αθηνών στην οδό Ομήρου 8 (Αθήνα) στο Public στο viva.gr και στα βιβλιοπωλεία Παπασωτηρίου & Ιανός. Τιμές: 30, 38, 50 ευρώ.

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΥ.ΒΑ.ΚA.Π.Α. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΑΡΕΩΣ ΚΑΡΔΙΟΠΝΕΥΜΟΝΟΠΑΘΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ.

Μόνο για δημοσιογράφους: κ. Μαίρη Φωτοπούλου - κιν 697-0116383, κα Έλενα Σηφάκη κιν 693-7056511