Ψήφισμα συμπαράστασης στον αγώνα των εργαζομένων στα Πανεπιστήμια της χώρας

2013-11-24 12:41

Χαιρετίζουμε τον ηρωικό αγώνα των εργαζομένων στα Πανεπιστήμια της χώρας που για 11η

εβδομάδα συνεχίζουν την απεργιακή τους κινητοποίηση, ενάντια στις απολύσεις, τις διαθεσιμότητες και τη διάλυση – ιδιωτικοποίηση των δημόσιων κοινωνικών υπηρεσιών.

Αυτή τη φορά όμως η Κυβέρνηση ξεπερνά κάθε όριο αφού παραπέμπει στο πειθαρχικό (κι αυτομάτως θέτει σε αργία) τους 268 ΑΠΕΡΓΟΥΣ συναδέλφους –ισσες των ΑΕΙ που δεν απογράφηκαν. Θέτει δηλαδή σε αργία συναδέλφους που δεν είχαν ΚΑΜΙΑ υποχρέωση απογραφής καθώς όντας απεργοί απέχουν από το σύνολο των καθηκόντων τους. Με αυτόν τον τρόπο ποινικοποιείται η ίδια η απεργία ως δικαίωμα.

Τα πανεπιστημιακά ιδρύματα δεν μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς διοικητικό προσωπικό. Η κυβέρνηση είναι αποκλειστικά υπεύθυνη για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί. Είναι η πολιτική της που κλείνει τα ΑΕΙ και όχι ο δίκαιος αγώνας των διοικητικών υπαλλήλων.

Με κοινό μέτωπο και αγωνιστικό συντονισμό όλων των εργαζομένων στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα μπορούμε να νικήσουμε τους εκβιασμούς, τις απειλές και την τρομοκρατία της κυβέρνησης και των εισαγγελέων.

Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη και συμπαράστασή μας στους απεργούς εργαζόμενους στα Πανεπιστήμια που δεν σκύβουν το κεφάλι.

 

*Αγωνιζόμαστε όλοι μαζί για την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής κυβέρνησης-Ε.Ε.-ΔΝΤ.

*Απαιτούμε την άμεση απόσυρση του μέτρου της διαθεσιμότητας – απόλυσης.

Το Συντονιστικό Όργανο Συλλόγων Υπαλλήλων Περιφέρειας Ηπείρου