Τριήμερο Ευρωπαϊκό Συνέδριο στην Ηγουμενίτσα με θέμα “Unity in diversity – social inclusion as a European issue”.

2014-09-30 20:24

 

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας, στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Europe for Citizens,

πρόκειται να διοργανώσει από τις 08.10.2014 έως τις 10.10.2014, τριήμερο Ευρωπαϊκό Συνέδριο στην Ηγουμενίτσα με θέμα “Unity in diversitysocial inclusion as a European issue”.

Στο παραπάνω Συνέδριο θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι και ειδικοί επιστήμονες σε θέματα ειδικής αγωγής (Α.μ.Ε.Α) και διεθνών σχέσεων από την Ελλάδα και τις αδελφοποιημένες πόλεις Velbert (Γερμανία), Corby (Μεγάλη Βρετανία) και Chatellerault (Γαλλία).

Ταυτόχρονα, πρόκειται να οργανωθούν και τέσσερα Workshops με τα εξής θέματα:

1) WS I: "Η Κοινωνική Ένταξη Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες” (Social Inclusion) – Κ.Δ.Α.Π

2) WS II & III: "Μετανάστευση και ανεργία των νέων στην Ευρωπαϊκή Ένωση” (Migration and youth unemployment in the EU)” – Πνευματικό Κέντρο ΠΑΝΘΕΟΝ

3) WS IV: "Συνεργασία για τα παιδιά και τους νέους” (Cooperation in the child and youth service)” – Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου.

Παράλληλα, θα υπάρξουν ποικίλες δράσεις στις οποίες θα συμμετέχουν παιδιά με ειδικές ανάγκες από το Δήμο μας, τις τρεις ευρωπαϊκές πόλεις και την ΕΛΕΠΑΠ καθώς και μαθητές και εκπαιδευτικοί των σχολείων της πόλης της Ηγουμενίτσας, αθλητικές δραστηριότητες, όπως αγώνες τένις ΑΜΕΑ και μη ΑΜ.Ε.Α, κωπηλατικές επιδείξεις από το Ναυταθλητικό Όμιλο Ηγουμενίτσας, αγώνες Βόλλεϋ, θεραπευτική ιππασία με συμμετοχή του Ιππικού Ομίλου Θεσπρωτίας, επίδειξη κολύμβησης από το Γάλλο τετραπληγικό κολυμβητή Philippe Croizon και εκδρομές και περιηγήσεις σε αρχαιολογικούς χώρους της περιοχής και σε διάφορα άλλα αξιοθέατα.

Οι εκδηλώσεις θα πλαισιώνονται από μεγάλο αριθμό εθελοντών, από την κοινωνία των πολιτών και θα υποστηρίζονται επίσης από εκπροσώπους της Πολιτείας.

Τόπος συνεδρίου: Το Αμφιθέατρο του Παραρτήματος του Τ.Ε.Ι. Ηπείρου στην Ηγουμενίτσα.