Τα «Φώτα» στο λιμάνι της Αρίλλας

2014-01-07 14:31

Ο καθιερωμένος «αγιασμός των υδάτων» (Θεοφάνεια) διεξήχθη χθες Κυριακή 6 του Γενάρη

στη μαρίνα της Αρίλλας παρουσία αρκετού κόσμου και παρά τις προβλέψεις της Ε.Μ.Υ. για κακοκαιρία.

Οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν το βραστό και τα διάφορα εδέσματα που προσφέρθηκαν δωρεάν και χειροκρότησαν αυτούς που βούτηξαν στη θάλασσα για να πιάσουν το σταυρό. Για την ιστορία : το σταυρό "έπιασε"  ο Σπύρος Γόγολος του Βαγγέλη

Η καθιερωμένη πια κάθοδος στο Σκάλωμα (Αρίλα) "σώθηκε" κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή χάρη σε 4 ανθρώπους και την εύνοια του καιρού παρά τους κακούς οιωνούς για το αντίθετο που προηγήθηκαν. Μόλις την προηγούμενη μέρα(Κυριακή) ο Παύλος Λούκας, ο Βαγγέλης Βέρμπης, ο Παναγιώτης Πάμπολας (Καραβοστάσι) και η Ειρήνη Χατζάρα κατάφεραν με αστραπιαίες κινήσεις να ετοιμάσουν τα πάντα και να τα φέρουν νωρίς το πρωί στον τελικό τους προορισμό. Ένα μεγάλο καζάνι βραστό κρέας (σούπα) που είχε ετοιμάσει ο Βαγγέλης Βέρμπης και από το οποίο σερβίριζε ο ίδιος ήταν το... "κύριο πιάτο". Υπήρχαν ακόμα διάφορες πίτες, αναψυκτικά, γλυκά και, φυσικά κρασί, ούζο και τσίπουρο που καταναλώθηκαν σε μεγάλες ποσότητες.

Η πρόγνωση του καιρού περιελάμβανε βροχή και πραγματικά η μέρα ξεκίνησε βροχερή όπως και η νύχτα που προηγήθηκε. Γρήγορα όμως η βροχή σταμάτησε και το ψυχρό αεράκι που την ακολούθησε δεν κράτησε περισσότερο από μισή ώρα. Όταν ο κύριος όγκος του κόσμου κατέβηκε στο λιμανάκι μας βρήκε απλά συννεφιά. Ούτε βροχή ούτε κρύο.

Αρωγός στην προσπάθεια, αν και σε μικρή έκταση, ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος που την προηγούμενη είχε τη δική του γιορτή με συναυλία και κοπή πίτας στο συνεδριακό κέντρο της Κοινότητας.