Συμμετοχή του ΟΛΗΓ στην έκθεση Seatrade Europe στο Αμβούργο

2013-09-26 09:35

Στη διεθνή έκθεση του Αμβούργου για την κρουαζιέρα Seatrade Europe, συμμετέχει με δικό του περίπτερο

ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας. Η έκθεση Seatrade Europe συγκεντρώνει πάνω από 260 εταιρείες κρουαζιέρας και βασικούς φορείς λήψης αποφάσεων και περισσότερους από 230 εκθέτες από περισσότερες από 40 χώρες, συμπεριλαμβανομένων πολυάριθμων επιχειρήσεων.

To περίπτερο της ΟΛΗΓ Α.Ε με κεντρικό θέμα: "A cruise to remember: Visit north west Greece" (Μια κρουαζιέρα για να θυμάστε: Επισκεφθείτε τη Βορειοδυτική Ελλάδα" προβάλλει τις ομορφιές, τα αξιοθέατα και αρχαιολογικούς χώρους της Ηπείρου, τον αρχαιολογικό χώρο της ΔΩΔΩΝΗΣ, το μουσείο κέρινων ομοιομάτων Βρέλλη, την Πρέβεζα, το γεφύρι της Άρτας, την Ηγουμενίτσα, τα Μετέωρα για τους λάτρεις του θρησκευτικού τουρισμού αλλά και μικρότερες και εξίσου όμορφες μονές της Ηπείρου όπως το μοναστήρι της Κηπίνας στα Ιωάννινα, κ.α.

Ταυτόχρονα, γίνεται παρουσίαση και δραστηριοτήτων της περιοχής όπως τα παραδοσιακά οινοποιεία της Ηπείρου.

Στόχος της ΟΛΗΓ ΑΕ, όπως άλλωστε έχει τονίσει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος κ. Διαμάντης, είναι να αναδείξει μια "άγνωστη" στο ευρύ κοινό περιοχή της Ελλάδας, αυτή της Ηπείρου και να καταστήσει το λιμάνι της Ηγουμενίτσας μόνιμο προορισμό των κρουαζιερόπλοιων.

Μεγάλη επιτυχία για την Ο.ΛΗ.Γ Α.Ε. ήταν άλλωστε η είσοδος της ως μέλος στην Ένωση Μεσογειακών Λιμένων που δραστηριοποιούνται στο χώρο της κρουαζιέρας (MEDCRUISE). Η ένωση MEDCRUISE ιδρύθηκε το 1996 στη Ρώμη, μετρά 55 μέλη που εκπροσωπούν 78 λιμένες γύρω από την περιοχή της Μεσογείου και της Μαύρης Θάλασσας, καθώς και 20 μέλη που αντιπροσωπεύουν εταιρείες τουρισμού ή πρακτόρευσης κρουαζιερόπλοιων. Έχει ως αποστολή την προώθηση της κρουαζιέρας στη Μεσόγειο και τις γειτονικές θάλασσες και παρέχει στα μέλη της βοήθεια στη δικτύωση στο χώρο, αλλά και την προώθηση και προβολή των δραστηριοτήτων τους.

Την θερινή περίοδο του τρέχοντος έτους πραγματοποιήθηκαν 11 αφίξεις κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, ενώ άλλες τρεις θα πραγματοποιηθούν μέχρι τις 05/11/2013.