Συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου σε έκθεση στις Βρυξέλλες

2014-04-27 10:10

 

Η Περιφέρεια Ηπείρου συμμετείχε στην τρίτη, κατά σειρά, επιχειρηματική αποστολή του Enterprise Greece,

 η οποία έλαβε χώρα από 31 Μαρτίου – 2 Απριλίου στις Βρυξέλλες. Στην αποστολή, που οργανώθηκε με τη συνεργασία και την αρωγή του Γραφείου Ο.Ε.Υ. Βρυξελλών και του γραφείου Ε.Ο.Τ. Κάτω Χωρών, συμμετείχαν επίσης ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις και άλλες Περιφέρειες.

Κατά τη διάρκεια της αποστολής πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις προβολής του ελληνικού τουριστικού προϊόντος και των ποιοτικών προϊόντων τροφίμων και ποτών – ΠΟΠ και ΠΓΕ – καθώς και προγραμματισμένες επιχειρηματικές συναντήσεις των ελληνικών εταιρειών με βελγικές εισαγωγικές διανεμητικές επιχειρήσεις. Το πρόγραμμα προβολής των Περιφερειών περιελάμβανε και επίσκεψη στην Αμβέρσα (στις 3 Απριλίου) για την προβολή του ελληνικού τουριστικού προϊόντος σε τουριστικούς πράκτορες.

Στα περίπτερα της Περιφέρειας Ηπείρου έγινε παρουσίαση του τουριστικού προϊόντος της περιοχής με τοπικά και παραδοσιακά ποιοτικά εδέσματα.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκαν γαστρονομικές παρουσιάσεις τοπικών συνταγών που απόλαυσαν οι παρευρισκόμενοι, με την συνεργασία τόσο ομάδας chefs ελληνικής ξενοδοχειακής αλυσίδας όσο και Έλληνα διακεκριμένου chef. Τις εκδηλώσεις τίμησε με την παρουσία του ο Έλληνας Πρέσβης στις Βέλγιο κ. Κωνσταντίνος Χαλαστάνης.