Στο ίδιο έργο θεατές. Κλειστά τα αξιοθέατα της Παραμυθιάς. Ρεζίλι για ακόμη μια φορά.

2013-07-01 16:53

Όταν συμβαίνει μια φορά είναι πλημμελή εκτέλεση καθηκόντων, όταν συμβαίνει μόνιμα είναι

τουλάχιστον αχρηστία. Η γελοιότητα που συμβαίνει στην Παραμυθιά με τα σημεία αναφοράς της να μην είναι επισκέψιμα και μάλιστα στην καλοκαιρινή σεζόν, δεν έχει προηγούμενο. Έχουμε γράψει τουλάχιστον 15 φορές για το απαράδεκτο αυτό φαινόμενο, αλλά οι γραφειοκρατικές αντιλήψεις από την μία και η έλλειψη συνείδησης από την άλλη, διατηρούν την Παραμυθιά μια εχθρική πόλη για τους επισκέπτες.Το τελευταίο επεισόδιο της γελοιότητας διαδραματίστηκε πριν λίγες ημέρες, όταν μέλη του συλλόγου Παγκρατιωτών Καλαβρύτων βρέθηκαν στην Παραμυθιά για τριήμερη επίσκεψη. Το πρόγραμμα περιλάμβανε, εκτός των άλλων, επίσκεψη στην Κούλια, το ρολόι και το αρχαιολογικό κάστρο της Ελέας. Το γκρουπ των επισκεπτών, με ξεναγούς τα μέλη του πολιτιστικού συλλόγου Παγκρατίου Παραμυθιάς, πήγαν στα σημεία, άλλα «έφαγαν πόρτα». Το πρόγραμμα που ακολουθήθηκε έγινε με βάση τον τουριστικό οδηγό του Δήμου. Ήρθαν οι άνθρωποι, πήραν τον οδηγό και πήγαν να δουν αυτά που διαφημίζουμε. Είδαν κλειδωμένες πόρτες, θαύμασαν τα πόμολα και τα λουκέτα και επέστρεψαν στο ξενοδοχείο.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Πολιτιστικού συλλόγου Παγκρατίου Παραμυθιάς, Νίκο Ρίζο, την παρτίδα έσωσε το πανηγύρι στο Άνω Παγκράτι, οι Ναοί του Αγίου Δονάτου και της Παναγίας που άνοιξαν μετά από συνεννόηση με την Μητρόπολη και το ιστορικό αρχείο Παραμυθιάς. Αυτά ήταν αρκετά για να κάνουν τους επισκέπτες μας να φύγουν με καλές εντυπώσεις.

Όσον αφορά τις ευθύνες, ανήκουν αποκλειστικά στην αρχαιολογική υπηρεσία, καθώς εκεί ανήκουν και οι τρεις χώροι (Κούλια, Ρολόι και κάστρο Ελέας). Προφανώς οι όποιες παρεμβάσεις με αιτήματα και αν έχουν γίνει από τον Δήμο, από ότι φαίνεται, δεν είναι αρκετές και θα πρέπει η δημοτική αρχή να βρει νέους τρόπους πίεσης. Να γίνει αναφορά στους πολιτικούς προϊστάμενους των υπηρεσιών με έντονο τρόπο ή οτιδήποτε άλλο χρειαστεί. Είναι κρίμα ο Δήμος να ξοδεύει χρήματα για τουριστικούς οδηγούς και έργα στην Κούλια και το Ρολόι και οι διάφορες γραφειοκρατικές αντιλήψεις των κρατικών υπηρεσιών, να κρατούν τους χώρους κλειστούς. Άλλωστε, χρήματα των Παραμυθιωτών είναι…

Το θέμα έφερε και στο δημοτικό συμβούλιο ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Μιχάλης Ντόκος.

Δεν γνωρίσουμε αν υπήρξε συνεννόηση με τις υπηρεσίες για να μείνουν ανοιχτοί οι συγκεκριμένοι χώροι και δεν μας ενδιαφέρει στην τελική. Θα πρέπει να είναι ανοιχτοί και επισκέψιμοι οποιαδήποτε μέρα της εβδομάδας και δεν μας ενδιαφέρει με ποιό τρόπο. Αλλιώς οι συμμετοχή σε εκθέσεις τουρισμού, οι οδηγοί και η εθελοντική εργασία ορισμένων για την προβολή της Παραμυθιάς γίνονται χωρίς λόγο.

Όλα αυτά, σε συνδυασμό με την κατάσταση που επικρατεί στον Αχέροντα, δείχνουν μια εικόνα αποκαρδιωτική.

Ελπίζουμε να είναι η τελευταία φορά που ασχολούμαστε με αυτό το θέμα….

Πηγή: www.paramythia-online.gr