Σταθμός μεταφόρτωσης απορριμμάτων στο Φοινίκι

2013-06-10 20:39

Ολοκληρώθηκε  ο σχεδιασμός  για την διαχείριση   των  απορριμμάτων με τη συζήτηση και τη λήψη απόφασης στο Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατών για τη χωροθέτηση Σταθμού Μεταφόρτωσης στο Φοινίκι. Η συζήτηση ολοκληρώθηκε το βράδυ της Πέμπτης, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας Θωμά Πιτούλη, ο οποίος στην τοποθέτησή του αναφέρθηκε αναλυτικά στο σχεδιασμό που έχει γίνει από την Περιφέρεια, τόνισε την ανάγκη της άμεσης ολοκλήρωσης των έργων ώστε με τον τρόπο αυτό να κλείσει οριστικά το κεφάλαιο της διαχείρισης των απορριμμάτων.
Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε κατά πλειοψηφία την χωροθέτηση του Σταθμού Μεταφόρτωσης. Πρόκειται για τον δεύτερο στο Νομό Θεσπρωτίας, καθώς ο πρώτος έχει χωροθετηθεί στο Δήμο Ηγουμενίτσας και η κατασκευή τους θα προχωρήσει παράλληλα.
Με τον τρόπο αυτό εκτιμάται ότι θα μειωθεί το κόστος μεταφοράς των απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ του Καρβουναρίου από τον οποίο εξυπηρετείται ολόκληρος ο Νομός. Βέβαια προϋπόθεση για τη μείωση του όγκου των απορριμμάτων είναι απαραίτητη η ανάπτυξη προγράμματος ανακύκλωσης.