Σεμινάριο με τίτλο: «Περιβάλλον και Τουρισμός»

2014-05-05 21:01

Το ΚΠΕ Φιλιατών Θεσπρωτίας σε συνεργασία με τη Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας,

τον ΟΛΗΓ Α.Ε. το Επιμελητήριο  Θεσπρωτίας και το Δήμο Σουλίου διοργανώνει στις 10 - 11 Μαΐου 2014 σεμινάριο με τίτλο:  «Περιβάλλον και Τουρισμός»

Στόχος του σεμιναρίου είναι η προβολή του τόπου μας, η ανάδειξη περιοχών και προοπτικών τουριστικής ανάπτυξης. Συγκεκριμένα οι πολλές δραστηριότητες που δύναται να εφαρμοστούν σε πεδία του χώρου της Θεσπρωτίας, στα πλαίσια σχολικών εκδρομών – εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων.

Παράλληλα προβάλλεται το φυσικό κάλλος του Νομού, η φυσική αρμονία στα κτίσματα και στον τόπο (βλ. παραδοσιακά χωριά) και όλα αυτά σε οικονομικά συμφέρουσες λύσεις.    

Οι εισηγήσεις του σεμιναρίου θα γίνουν στο πνευματικό κέντρο «Καρκαμίσι» στην Παραμυθιά (Σάββατο 10 Μαΐου και ώρα έναρξης 10:00) και στην συνέχεια θα ακολουθήσει περιήγηση – ενημέρωση – βιωματική προσέγγιση στον Ποταμό Αχέροντα, χωριά Σουλίου, Σύβοτα (διαμονή), Πέρδικα.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε 42 Διευθυντές ή υποδιευθυντές  σχολικών μονάδων Α/θμιας και Β/θμιας εκπ/σης των νομών εμβέλειας του ΚΠΕ Φιλιατών, με κριτήριο τον αριθμό σχολείων τους. 

Συγκεκριμένα: 

 

Νομός

Α/θμια

Β/θμια

Ιωαννίνων

4

4

Άρτας

3

3

Πρέβεζας

2

2

Κέρκυρας

2

2

Θεσπρωτίας

2

2

Καστοριάς

2

2

Κεφαλονιάς

2

2

Λευκάδας

1

1

Γρεβενών

1

1

Αιτωλοακαρνανίας

0

2

Κοζάνης

2

0

(Ο νομός Αιτωλοακαρνανίας είναι νομός εμβέλειας μόνο για τα σχολεία Β/θμιας Εκπ/σης και ο νομός Κοζάνης είναι νομός εμβέλειας μόνο  για τα σχολεία Α/θμιας Εκπ/σης).

Σε περίπτωση κωλύματος των παραπάνω, οι θέσεις θα καλυφτούν από εκπαιδευτικούς της ίδιας διεύθυνσης.

Παρακαλούνται οι Υπεύθυνοι σχολικών δραστηριοτήτων των παραπάνω Νομών να αποστείλουν καταστάσεις των τακτικών και αναπληρωματικών εκπαιδευτικών που θα συμμετέχουν στο σεμινάριο αυτό ως τη Τρίτη 6 Μαΐου 2014 και ώρα 12:00.  

Οι διοργανωτές θα καλύψουν τα έξοδα διαμονής, διατροφής και μετακίνησης στα πεδία δράσης κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου. 

Δεν καλύπτονται τα έξοδα μετακίνησης των συμμετεχόντων από και προς των τόπο κατοικίας τους.  

Για να δείτε το πλήρες πρόγραμμα του σεμιναρίου πατήστε εδώ..doc (49 kB)