Πρόταση περί ομαδικής παραίτησης Δημάρχων από τον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας

2013-07-10 17:20

Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γεώργιος Κάτσινος εκφράζει για μία ακόμη φορά την κάθετη αντίθεσή

του στην απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε νέο καθεστώς διαθεσιμότητας-κινητικότητας δημοτικών υπαλλήλων, αφού είναι δεδομένο ότι σημαντικός αριθμός εργαζομένων θα οδηγηθεί στην ανεργία. Απλή στατιστική κύριε Δήμαρχε και τίποτε περισσότερο, γιατί άγχεστε; Σιγά μην ιδρώνει το αυτί των στυγνών εντολοδόχων της τρόικας, αυτοί είναι ικανοί να πουλήσουν και τη μάνα τους προκειμένου να μην χάσουν τις υπουργικές καρέκλες τους.

Σήμερα γίνεται λόγος για τους Δημοτικούς Αστυνομικούς και τους Σχολικούς Φύλακες, στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, τα μέτρα μπορεί να αφορούν και άλλες κατηγορίες εργαζομένων στους Ο.Τ.Α. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει υποστεί επίθεση τα τελευταία χρόνια και η νέα αποδυνάμωση των ήδη υποστελεχομένων υπηρεσιών των Δήμων, θα σημάνει αυτόματα και την αδυναμία λειτουργίας τους.
Ενώ ήδη έχουν γίνει οριζόντιες περικοπές, έμψυχες και μη, στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η συγκυβέρνηση συνεχίζει να θεωρεί τους Δήμους ως τη δεξαμενή απ’ όπου θα προέλθουν και οι νέες απολύσεις τις οποίες ζητά η Τρόικα από το Δημόσιο Τομέα, ως να είναι η αιτία της κρίσης στη χώρα.

Ο κ. Κάτσινος δηλώνει τη στήριξή του στους εργαζομένους και ταυτόχρονα καταδικάζει τη φασιστική επίθεση στο Δήμαρχο της Αθήνας κ. Καμίνη.
Η απαξίωση της Τ.Α ξεπέρασε τα όρια και η ΚΕΔΕ πρέπει να πάρει σοβαρότερες αποφάσεις μη εξαιρουμένης και της ομαδικής παραίτησης όλων των Δημάρχων.