Πετυχημένη παρουσία της περιφέρειας Ηπείρου στην έκθεση Horeca

2015-02-10 18:04

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η παρουσίαση του ελληνικού πρωϊνού Ηπείρου

στην 10η έκθεσηHO.RE.CA 2015 που πραγματοποιήθηκε το διάστημα 6-9 Φεβρουαρίου 2015 στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo στην Αθήνα.

Ιδιαιτέρως υψηλή ήταν η προσέλευση επισκεπτών στο περίπτερο της Περιφέρειας Ηπείρου, ενώ η ηπειρώτικη γαστρονομία και το ελληνικό πρωινό Ηπείρου κέρδισε τις εντυπώσεις.

Στο περίπτερο της Περιφέρειας Ηπείρου, το οποίο λειτούργησε μέσα στο κεντρικό περίπτερο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας, παρουσιάστηκαν τα προϊόντα της Ηπείρου, ενώ  οι εκατοντάδες επισκέπτες που ήρθαν είχαν την ευκαιρία να γευτούν  παραδοσιακές ηπειρώτικες συνταγές και να ενημερωθούν τόσο για τα προϊόντα όσο και για τις ομορφιές της Ηπείρου.

Στόχος ήταν η ανάδειξη του γαστρονομικού πλούτου και της ιδιαιτερότητας των τοπικών μας προϊόντων και της τοπικής κουζίνας, φέρνοντας κοντά ξενοδόχους και τοπικούς παραγωγούς και επίσης η παρουσίαση και γνωριμία και εξοικείωση του κοινού με το ελληνικό ηπειρώτικο πρωινό. Η Περιφέρεια Ηπείρου στο πλαίσιο της προσπάθειάς της να ενισχύσει την ηπειρώτικη παραγωγή, και να προσδώσει αναγνωρισιμότητα και προστιθέμενη αξία στα ηπειρώτικα προϊόντα, συμβάλλοντας στην αύξηση της ζήτησης τους, έκανε αισθητή την παρουσία της, ως μία μάλιστα από τις επτά τιμώμενες Περιφέρειες.

Ο κ. Πίττας, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ξ.Ε.Ε. και υπεύθυνος του προγράμματος ελληνικό πρωινό, ανέφερε ότι η Ήπειρος είναι η πρώτη περιφέρεια σε αριθμό πιστοποιήσεων ξενοδοχείων που έχουν υιοθετήσει επίσημα το ελληνικό πρωϊνό της Ηπείρου, γεγονός που σημαίνει ότι οι προσπάθειες του Αντιπεριφερειάρχη τουρισμού κ. Στράτου Ιωάννου έχουν αποτέλεσμα και η διάδοση του πρωινού προχωρά με γοργό ρυθμό.

Ο κ. Ιωάννου, ο οποίος παραβρέθηκε στην έκθεση, δήλωσε «Η προώθηση του Ελληνικού πρωινού της Ηπείρου και γενικότερα της ηπειρώτικης γαστρονομικής παράδοσης αυξάνει την επιθυμία των τουριστών να επισκεφτούν την Ήπειρο. Επιπλέον, ενισχύει τους ξενοδόχους μέσω της ισχυροποίησης της ταυτότητας των προϊόντων που προσφέρουν, αλλά και την εμπειρία του επισκέπτη και μέσω αυτών αυξάνει τη ζήτηση των τοπικών μας προϊόντων, ενδυναμώνει την τοπική παραγωγή και ενισχύει το εισόδημα των παραγωγών.