Ο ΟΑΕΕ εκτός από την τσέπη βλάπτει σοβαρά …και την υγεία

2013-09-06 10:11

H Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Βορειοδυτικής Ελλάδας και Νήσων  καταγγέλει τον ΟΑΕΕ

Το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Βορειοδυτικής Ελλάδας και Νήσων «εύχεται στον συνάδελφό μας από τα Γιάννενα, που υπέστη σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο, να ξεπεράσει την κρίσιμη κατάσταση στην οποία βρίσκεται.

Ο συνάδελφος μας, στέλεχος για χρόνια των Δ.Σ. της ΟΕΣΒΔΕΝ και αντιπρόσωπος στην ΕΣΕΕ, είναι γνωστός για τους αγώνες του για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία για όλο τον λαό.

Ο συνάδελφος μας είναι ένας από τους χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους εμπόρους που δεν ήταν σε θέση να ανταποκριθεί στις ασφαλιστικές του εισφορές προς τον ΟΑΕΕ.

Είναι ένας από το 50% των ασφαλισμένων στον ΟΑΕΕ που αδυνατούν να πληρώσουν την ασφαλιστική τους εισφορά, θύμα και αυτός της βάρβαρης αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής που ακολουθείται χρόνια τώρα, ανεξάρτητα από το ποιος είναι στην κυβέρνηση, με αποτέλεσμα, την ώρα που ο συνάδελφος μας δίνει την μάχη της ζωής και η οικογένεια του βρίσκεται σε αγωνία και απόγνωση, η διοίκηση του ΟΑΕΕ, αρνείται να του θεωρήσει το βιβλιάριο ασθενείας λόγω οφειλών», αναφέρει σε ανακοίνωση:

 

Το Δ.Σ. της ΟΕΣΒΔΕΝ:

  • Καταγγέλλει την ανάλγητη στάση της διοίκησης του ΟΑΕΕ που υλοποιεί την απάνθρωπη κυβερνητική πολιτική.
  • Απαιτεί ΤΩΡΑ να θεωρηθεί το βιβλιάριο ασθενείας του συναδέλφου.

Το Δ.Σ της ΟΕΣΒΔΕΝ, αφού ευχηθεί ο συνάδελφος μας να γυρίσει στην οικογένεια του το συντομότερο υγιής,

  • Καλεί τους Εμπορικούς Συλλόγους, τις Ομοσπονδίες, τους αντιπροσώπους, μέλη της ΕΣΕΕ, τους αυτοαπασχολούμενους έμπορους ΤΩΡΑ και ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ σε ΞΕΣΗΚΩΜΟ ενάντια σε αυτήν την βάρβαρη αντιασφαλιστική κυβερνητική πολιτική που υλοποιεί ο ΟΑΕΕ με την ανοχή της ΕΣΕΕ.

Το περιστατικό του συναδέλφου μας φέρνει με δραματικό τρόπο στην επικαιρότητα τα άμεσα αιτήματα της ΟΕΣΒΔΕΝ για το ασφαλιστικό και ζητά από όλα τα συλλογικά όργανα, πανελλαδικά, να πιέσουμε την κυβέρνηση για::

  • Άμεση Θεώρηση των βιβλιαρίων υγείας σε όλους τους Επαγγελματίες, Βιοτέχνες, Έμπορους, ανεξάρτητα από το αν χρωστάνε στο Ταμείο ή όχι.
  • Η κάλυψη να είναι με 100% χρηματοδότηση από το κράτος.
  • Κατάργηση των ασφαλιστικών εισφορών για τον κλάδο Υγείας.
  • Κατάργηση της ασφαλιστικής ενημερότητας όσο διαρκεί η κρίση.
  • Πάγωμα των χρεών στον ΟΑΕΕ και διαγραφή των προσαυξήσεων.
  • Να σταματήσει από τη Διοίκηση του ΟΑΕΕ, κάθε δίωξη και κάθε απειλή δίωξης, σε όσους χρωστάνε στο Ταμείο.
  • Δραστική μείωση των ασφαλιστικών εισφορών που καταβάλλουν οι ασφαλισμένοι προς το Ταμείο, χωρίς μείωση της σύνταξης.

Σχόλιο σύνταξης: Εννοείται ότι συμφωνούμε με όλα όσα αναφέρει στην ανακοίνωσης της η Ομοσπονδία  Εμπορικών Συλλόγων Βορειοδυτικής Ελλάδας και Νήσων, αν περιμένει όμως να εισακουστεί από την διοίκηση του ΟΑΕΕ και από τον υπουργό υγείας (τον Άδωνη* ντε)  κατ΄επέκταση θα χρειαστεί να περιμένει καιρό.  

* Λέτε να μου κάνει μήνυση ο ωραίος  Άδωνης επειδή έγραψα το όνομα του με η και όχι με ι όπως έχει ζητήσει κατ΄επανάληψη να γράφεται; Ανορθόγραφος ειμί (αυτό θα του αρέσει σίγουρα.)