Οι Ηπειρώτες του Μπίλεφελντ γιόρτασαν την Απελευθέρωση των Ιωαννίνων

2014-03-10 20:52

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση  του Ηπειρώτικου Συλλόγου Bielefeld που πραγματοποιήθηκε

με την ευκαιρία της 101ης επετείου της Απελευθέρωσης των Ιωαννίνων στην γνωστή αίθουσα της Ravensberger Spinnerei.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων άνοιξε ο πρόεδρος του Ηπειρώτικου Συλλόγου κ. Δημήτριος Ντόκος ο οποίος αναφέρθηκε στο ιστορικό της ημέρας. Εν συνεχεία ο κ. Ντόκος απένειμε  αναμνηστική πλακέτα στον πρόεδρο του Ηπειρωτικού Συλλόγου Lüdescheid κ. Κώστα Πανταζή. Κατόποιν  τα χορευτικά συγκροτήματα του Ηπειρωτικού Συλλόγου Gütersloh και του Ηπειρωτικού Συλλόγου Bielefeld παρουσίασαν χορούς από την Ήπειρο και όλη την Ελλάδα υπό την καθοδήγηση των νέων χοροδιδασκαλισσών, κ. Ειρήνης Μαυρέλη και της κ. Ρίτας Καρβούνη.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο κ. Νικ. Παναγιωτόπουλος, πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Gütersloh, ο κ Ιωάννης Αναστασόπουλος, γραμματέας της Ελληνικής Κοινότητας Bielefeld, ο κ. Αθανάσιος Βλάχος και ο κ. Κώστας Πανταζής πρόεδροι του Ηπειρώτικου Συλλόγου Gütersloh και του Ηπειρωτικού Συλλόγου Lüdescheid αντίστοιχα με  πολλά μέλη του Δ.Σ. και πάρα πολλά μέλη των Συλλόγων τους, η κ. Σοφία Δραγοτένλη, πρόεδρος του Ποντιακού Συλλόγου Bielefeld, ο κ. Γεώργιος Καραμιχαλίδης, πρόεδρος Θεσσαλικού Συλλόγου Bielefeld.

Τέλος ο κ. Ντόκος ευχαρίστησε τους χορηγούς και όλους τους φίλους και μέλη  του συλλόγου που με κάθε τρόπο βοηθούν το Σύλλογο για την επιτυχή διεξαγωγή των εκδηλώσεων. Το γλέντι συνεχίστηκε με αμείωτο κέφι μέχρι το πρωί με την ορχήστρα του Σταύρου Σιάνα!

Την άλλη ημέρα τελέστηκε από τον πρωτοπρεσβύτερο π. Δημήτριο Τσόμπρα επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλο. Εν συνεχεία προσφέρθηκαν καφές και γλυκά στο Πνευματικό Κέντρο της Ενορίας Bielefeld, ενώ μοιράστηκε και φυλλάδιο με το ιστορικό της Απελευθέρωσης των Ιωαννίνων.

Πανηπειρωτική Ομοσπονδία Ευρώπης