Νεότερα για το θέμα του νερού στην Πέρδικα

2013-07-01 22:04

Με αφορμή το θέμα που δημιουργήθηκε με το νερό στην Πέρδικα  ο Θανάσης Βενέτης έγραψε στα «ΠΕΡΔΙΚΙΩΤΙΚΑ» τα εξής:

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ

Το ποσό των 15.000€ εγκρίθηκε τελικά για την άμεση αποκατάσταση 200μ. σωλήνα ύδρευσης του χωριού. Μας είπαν ότι ο εργολάβος θα αναλάβει αυτή την εβδομάδα και θα έχουμε έτσι μια ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ λύση σε ένα πρόβλημα που ακόμα δεν έχει γίνει τόσο αισθητό αφού η θερινή σεζόν δεν έχει αρχίσει. Το ποσό διατίθεται γιατί το πρόβλημα με το σωλήνα αντιμετωπίστηκε ως βλάβη, ενώ για μια καλύτερη και πιο μακροχρόνια λύση δεν φαίνεται να ιδρώνει το αυτί κανενός ("δεν υπάρχουν χρήματα").

Σήμερα, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου όπου τέθηκε το θέμα προ ημερησίας διάταξης από το δημ. σύμβ. Σπ. Κώστα, ο δήμαρχος απέφυγε να απαντήσει στο αίτημα για αντικατάσταση μεγαλύτερου μέρους του σωλήνα, ήταν περιληπτικός και αγενής προς εμάς που απλά ζητήσαμε ένα χρονοδιάγραμμα αντιμετωπίζοντάς μας ως μη υπάρχοντες. Θα του κόστιζε ένα, έστω αόριστο "το συντομότερο δυνατό" ή "ελπίζουμε εντός της προσεχούς εβδομάδας";

Στα υπόψη μας η στάση του αυτή.

Όσο για το θέμα γενικότερα, θα συνεχίσουμε να το ερευνούμε και θα ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ μονιμότερη λύση. Οπως μας είπε και ο δημ. σύμβ. Δημ. Πάκος μια λύση με ορίζοντα τουλάχιστον 10ετίας θα απαιτούσε το πολύ 60.000€, ποσό που κάθε άλλο παρά μεγάλο μπορεί να κριθεί ακόμα και στην εποχή της λεγόμενης "κρίσης" που διανύουμε.