Η Περιφέρεια αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για το θέμα της «ΔΩΔΩΝΗΣ»

2013-08-01 14:46

Σειρά νέων πρωτοβουλιών αναλαμβάνει η Περιφέρεια Ηπείρου, για την εξεύρεση λύσεων στο ζήτημα

που έχει προκύψει με την καθυστέρηση εξόφλησης του εισκομιζόμενου γάλακτος στη γαλακτοβιομηχανία «ΔΩΔΩΝΗ», μετά από απόφαση που έλαβε το Περιφερειακό Συμβούλιο στη χθεσινή του συνεδρίαση.

Συγκεκριμένα μετά από εισήγηση του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη και επί μέρους προσθήκες συμβούλων της Αντιπολίτευσης αποφασίστηκε η συγκρότηση Επιτροπής από Περιφερειακούς συμβούλους και εκπροσώπους των κτηνοτρόφων, η οποία σε πρώτο στάδιο θα προβεί σε παράσταση στη Διοίκηση της Γαλακτοβιομηχανίας, ζητώντας την άμεση επίλυση του προβλήματος που έχει προκύψει με την καθυστέρηση  εξόφλησης  των κτηνοτρόφων.  

Στη συνέχεια, θα επιδιωχθεί συνάντηση με τον Πρωθυπουργό (τώρα μάλιστα),  τον Υπουργό Οικονομικών κ.α., στους οποίους  θα τεθούν τα ζητήματα που έχουν προκύψει μετά την αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της γαλακτοβιομηχανίας, με σκοπό την εξεύρεση λύσεων για τη χρηματοδότηση των παραγωγών και της εταιρείας, καθώς επίσης και για να εξεταστούν οι όροι μεταβίβασης της στο σημερινό επενδυτικό σχήμα. Σε περίπτωση που δεν δοθούν λύσεις και ικανοποιητικές απαντήσεις, ως έσχατο μέτρο πίεσης, αποφασίστηκε να κλείσουν οι Υπηρεσίες της Περιφέρειας Ηπείρου.

Στην τοποθέτησή του ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης αναφέρθηκε εν συντομία στο ιστορικό της μεταβίβασης της «ΔΩΔΩΝΗΣ», τις θέσεις και τις προτάσεις που είχε καταθέσει η Περιφερειακή Αρχή,- η οποία πριν την πτώχευση της ΑΤΕ είχε ταχθεί κατηγορηματικά κατά των συζητήσεων για αλλαγή ιδιοκτησιακού καθεστώτος-  υπογραμμίζοντας ότι «η Περιφέρεια «δεν πωλεί και δεν αγοράζει επιχειρήσεις,  δεν έχει την παραμικρή αρμοδιότητα σε τέτοιου είδους συναλλαγές» και ούτε τη δυνατότητα «να παρέμβει στα διαδικαστικά ζητήματα». Υπενθύμισε ακόμη ότι για το θέμα της «ΔΩΔΩΝΗΣ» όλοι οι αρμόδιοι υπουργοί από το 2011 και μέχρι σήμερα δεν δέχθηκαν να έχουν καν συνάντηση με την Περιφέρεια και παρά το γεγονός ότι είχε ζητηθεί προς τούτο  η μεσολάβηση βουλευτών, ακόμη και βουλευτή – μέλους του Περιφερειακού Συμβουλίου.