Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος καταγγέλει τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

2013-07-12 12:53

Έντονη αγανάκτηση και διαμαρτυρία προκαλεί η άρνηση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη

κ. Δένδια, να δεχθεί αντιπροσωπεία του διοικητικού συμβουλίου της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, της τριτοβάθμιας οργάνωσης των αποδήμων Ηπειρωτών, που έχει στο δυναμικό της 460 πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια σωματεία και εκπροσωπεί εκατοντάδες χιλιάδες Ηπειρώτες εκτός Ηπείρου.
Το Δ.Σ. της Πανηπειρωτικής είχε αποστείλει το από 27/5/2013 και με αριθ. πρωτ. 2319 έγγραφο αίτημα προς τον  Υπουργό, με το οποίο του ζητούσε συνάντηση για να του εκθέσει το θέμα της ελλιπούς  συνοριοφύλαξης των τριών ακριτικών περιοχών Φιλιατών, Πωγωνίου και Κόνιτσας καθώς και της έξαρσης της εγκληματικότητας, της παραβατικότητας και της ανεμπόδιστης διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών στις περιοχές αυτές. Δυστυχώς ο  Υπουργός μέχρι σήμερα εκώφευσε. Η άρνησή του αποτελεί ένα ακόμα δείγμα του αυταρχισμού και της αλαζονείας της εξουσίας, αλλά και του τρόπου με τον οποίο αυτός αντιλαμβάνεται τη Δημοκρατία.
Η εντεινόμενη φτώχεια, η ανεργία που αυξάνεται συνεχώς, η οικονομική εξαθλίωση πλατειών λαϊκών μαζών, η πλήρης απαξίωση των κοινωνικών δομών που θα διαλυθούν με τις επερχόμενες απολύσεις στο Δημόσιο, η διεύρυνση των κοινωνικών ανισοτήτων αποτελούν το πρόσφορο έδαφος για την ανάπτυξη της εγκληματικότητας. Η αντιμετώπιση δε της διογκούμενης λαϊκής δυσαρέσκειας με τη βία, την τρομοκρατία και την ένταση των κατασταλτικών μηχανισμών στρέφει όλο και περισσότερο τις υπηρεσίες και δομές ασφάλειας στην καταστολή. Λειτουργούν τελικά όλο και περισσότερο όχι στην κατεύθυνση και πρόληψη του εγκλήματος, αλλά στην αντιμετώπιση των λαϊκών κινητοποιήσεων.
Στην Ήπειρο, τα παραπάνω προβλήματα έχουν οξυνθεί ακόμη περισσότερο λόγω της απόσπασης σημαντικού δυναμικού στη Θράκη, με παράλληλη μετακίνηση και των πιο αξιόπιστων οχημάτων που υπήρχαν για την κάλυψη των αναγκών αστυνόμευσης των αστικών περιοχών του Νομού. Επί πλέον τα σύγχρονα μέτρα προστασίας λείπουν (τα ληγμένα προ πολλού αλεξίσφαιρα γιλέκα δεν έχουν αντικατασταθεί), τα κρατητήρια είναι απαράδεκτα, τα ωράρια έχουν καταντήσει εξαντλητικά.

Το Δ.Σ της Πανηπειρωτικής κατά τη συνεδρίαση της 9/7/2013 ομόφωνα αποφάσισε να διαμαρτυρηθεί έντονα για την αρνητική στάση του Υπουργού να δεχθεί αντιπροσωπεία του Δ.Σ της Πανηπειρωτικής για να του εκθέσει τα ανωτέρω προβλήματα και διαπίστωσε ότι η άρνηση αυτή δεν πρόκειται να πτοήσει την αποφασιστικότητα των Ηπειρωτών της Αποδημίας. Αντίθετα μας ενώνει ώστε σε συνεργασία με τους συμπατριώτες μας κατοίκους της Ηπείρου, να διεκδικήσουμε δυναμικά, μέσω των σωματείων με κατά τόπους συγκεντρώσεις, ιδία τους καλοκαιρινούς μήνες στα χωριά, την στελέχωση των τμημάτων συνοριοφύλαξης έτσι ώστε να εμπεδωθεί το αίσθημα ασφαλείας στους κατοίκους της περιοχής, τον αναπροσανατολισμό των σωμάτων ασφαλείας στην προστασία της ζωής και της περιουσίας του λαού.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΠΣΕ