Η ανάπτυξη έφτασε, οι επενδυτές επίσης… το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας συνεχίζεται, με το λιμάνι της Ηγουμενίτσας να παίρνει σειρά.

2013-09-07 17:19

Μέσα στις επόμενες ημέρες η κυβέρνηση σχεδιάζει να μπουν οι αποκρατικοποιήσεις στην τελική ευθεία

αφού πλέον βρισκόμαστε λίγο πριν από την άφιξη της Τρόικα και όλα έχουν μείνει πίσω, οπότε με τον ερχομό της στην Ελλάδα ίσως υπάρξουν επιπλήξεις στους ντόπιους υποτελείς.

Στόχος του ΤΑΙΠΕΔ (Ταμείο Ξεπουλήματος ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ-ΔΗΜΟΣΙΑΣ επαναλαμβάνω και όχι τσιφλίκι του Σαμαρά και του Στουρνάρα) είναι να ξεκινήσουν άμεσα οι αποκρατικοποιήσεις (sic)των μεγάλων λιμανιών της χώρας, αλλά και της Εγνατίας Οδού. Ειδικά οι διαδικασίες αποκρατικοποίησης λιμανιών της χώρας θα έπρεπε να είχαν ξεκινήσει από τον περασμένο Ιούλιο, ενώ της Εγνατίας Οδού από τον περασμένο Ιούνιο. Σε ότι αφορά τα λιμάνια, σύμφωνα με στελέχη του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) (τρομάρα τους) εκτός του ΟΛΠ και του ΟΛΘ, ενδιαφέρον έχει εκδηλωθεί και για τα λιμάνια της Ηγουμενίτσας και του Ηρακλείου στην Κρήτη.

Μάλιστα λοιπόν, το λιμάνι της περιοχής μας αναβαθμίζεται εξωραΐζεται, κοντολογίς δίνεται βορά σε άλλη μία Coscoη οποία όπως και στο λιμάνι του Πειραιά θα εφαρμόσει απαρέγκλιτα τον εργασιακό μεσαίωνα της κυβέρνησης Σαμαρά με τους μισθούς πείνας, το κλίμα τρομοκρατίας, τα ανύπαρκτα εργασιακό δικαιώματα και ωράρια και στην οποία μάλιστα τα φερέφωνα της τρόικας και οι υποτελείς της κυβέρνησης θα χαρίζουν εκατομμύρια (η Cosco στον Πειραιά δείχνει το δρόμο) την στιγμή που εμείς οι απλοί πολίτες θα στηνόμαστε στην ουρά για να πληρώσουμε τους κάθε λογής φόρους και χαράτσια του Στουρνάρα (όνομα και πράμα).

Τι δεν καταλαβαίνεις Έλληνα ψηφοφόρε, είναι η  ανάπτυξη ηλίθιε!

Αφού λοιπόν η τρόικα εσωτερικού ξεπουλήσει  όλη την δημόσια περιουσία (ωσάν να επρόκειτο για τσιφλίκι της) με την δική μας ανοχή βεβαίως -γιατί ως τι λογίζεται η μη αντίδραση μας; θα δούμε το γνωστό χιλιοπαιγμένο σενάριο από τα ΜΜΕ (μέσα μαζικού ελέγχου) τα οποία θα πλέκουν το εγκώμιο του Σαμαρά και των συν αυτώ, το success strory θα είναι και πάλι επίκαιρο, ο δε Μπάμπης ο Σκάης και οι λοιποί «ταγμένοι» (Πρετεντέρης, Ολγα) κ.λπ) θα μας κουνούν απειλητικά το δάκτυλο επειδή τολμήσαμε να τους αμφισβητήσουμε. το κλίμα θα αντιστραφεί οριστικά και αμετάκλητα υπέρ του Σωτήρα Αντώνη, οι επενδυτές θα συρρέουν στην ευημερούσα Ελλάδα κατά κύματα δικαιώνοντας.-έστω κει ετεροχρονισμένα τον Στουρνάρα- ο οποίος κάποτε είχε πει ότι δεν προλαβαίνει να δει τους επενδυτές οι οποίοι σχημάτιζαν ουρές στο γραφείο του, του «πρόθυμου ηλίθιου» βεβαίως,  τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ θα χαμογελούν αυτάρεσκα έχοντας επιτελέσει για πολλοστή φορά το θέαρεστο έργο τους, ενώ στις εκλογές (φημολογείται ότι θα διεξαχθούν τον επόμενο Μάιο) ο σωτήρας Σαμαράς θα καταγάγει περιφανή νίκη. Εμείς οι αδαείς βεβαίως θα αναρωτιόμαστε εκ των υστέρων τι κάναμε (πάλι) λάθος).

Τόσο απλά ή μήπως όχι;