Ημέρα Ευρωπαϊκής Συνεργασίας

2013-09-11 14:29

Με τη διοργάνωση σειράς εκδηλώσεων στην Ηγουμενίτσα και την Κέρκυρα θα τιμήσουν την

Ημέρα Ευρωπαϊκής Συνεργασίας (European Cooperation Day), που εορτάζεται υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας «Ελλάδα-Ιταλία 2007-2013» και το ΙΡΑ Διασυνοριακό Πρόγραμμα «Ελλάδα-Αλβανία 2007-2013». Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013, ώρα 17:00, θα διοργανωθεί στην Ηγουμενίτσα η πρώτη εκ των τριών συνολικά εκδηλώσεων με το γενικό τίτλο «Η θάλασσα που μας ενώνει». Νέοι κωπηλάτες του Δημοτικού Ναυταθλητικού Ομίλου Ηγουμενίτσας θα κληθούν να κατασκευάσουν χάρτινες βαρκούλες, θα τις «διακοσμήσουν» με τα χρώματα της Ελλάδας, της Ιταλίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και με μηνύματα συνεργασίας, και θα τις αφήσουν να πλεύσουν συμβολικά στην ακτοπλοϊκή γραμμή των πλοίων που συνδέουν την Ελλάδα με την Ιταλία.

Την επόμενη ημέρα, Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου, ώρα 17:00, αντίστοιχη εκδήλωση θα οργανωθεί και στην Κέρκυρα, με τη συμμετοχή νέων από το «Χαμόγελο του Παιδιού Κέρκυρας», καθώς και ιστιοπλόων optimist και ναυτοπροσκόπων στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Αθλητικού Ομίλου Κέρκυρας. Οι παιδικές κατασκευές θα αφεθούν από τα σκάφη στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας, το φυσικό σύνορο που ενώνει τις δύο χώρες*. Παράλληλα, θα διοργανωθεί κι ένας μικρός αγώνας σκαφών optimist.  

Η γιορτή θα κλείσει με προσφορά δώρων για τα παιδιά και ελαφρύ γεύμα με σάντουιτς, κουλουράκια και χυμούς, τα οποία θα παρασκευάσει ο ΚΟΙΣΠΕ Κέρκυρας. Βασικός σκοπός του Κοινωνικού Συνεταιρισμού είναι η αξιοποίηση όλων των κοινωνικών μονάδων στην επίτευξη της συλλογικής προόδου.

Σχετικές πληροφορίες βρίσκονται στην ιστοσελίδα του Προγράμματος www.greece-italy.eu

Επίσης, στο πλαίσιο του ΙΡΑ Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας  «Ελλάδα-Αλβανία 2007-2013» διοργανώνεται στις 14/09/2013 διασυνοριακή ιστιοπλοϊκή ρεγκάτα από την Κέρκυρα στους Αγ. Σαράντα με επιστροφή. Αναμένεται να συμμετάσχουν περισσότεροι από 50 ιστιοπλόοι με δέκα σκάφη. Η αναχώρηση των σκαφών θα γίνει στις 10:00 από το λιμάνι της Κέρκυρας.   Σχετικές πληροφορίες βρίσκονται στην ιστοσελίδα του Προγράμματος www.greece-albania.eu

* Ανάλογη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί και στην Ιταλία, στο Καροβίνιο του Μπρίντιζι, Περιφέρεια Απουλίας, στις 21 Σεπτεμβρίου 2013

 

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε με:

·         Θέμης Χαντζηκωνσταντίνου

Τηλ.: 2310 469630

Email: tchatzikonstantinou@mou.gr

·         Σύμη Πασαλίδου (για το Πρόγραμμα «Ελλάδα-Ιταλία»)

Τηλ.: 2310 469616

Email: spasalidou@mou.gr

·         Άννα Κοκτσίδου (για το Πρόγραμμα «Ελλάδα-Αλβανία»)

Τηλ.: 2310 469612

Email: akoktsidou@mou.gr

 

Παρακαλούμε για τη στήριξη και τη συνεργασία σας.