Επίσκεψη Περιφερειάρχη σε Κεράσοβο και Κομμένο

2013-08-14 15:54

Την υποχρέωση  όλων μας, προκειμένου να διατηρηθεί  άσβεστη  η εθνική μνήμη για τις θηριωδίες των

Ναζιστικών στρατευμάτων στην Ήπειρο και να μεταλαμπαδευθεί στις νέες γενιές, υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης σε επισκέψεις που πραγματοποίησε στο Κεράσοβο Πωγωνίου (σήμερα) και στο Κομμένο της Άρτας (χθες).

Ο Περιφερειάρχης, σε χαιρετισμό που απηύθυνε σε εκδήλωση που τελέστηκε στο Κεράσοβο για το Ολοκαύτωμα  του χωριού στις 15 Αυγούστου 1944 από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής, ανακοίνωσε ότι η Περιφέρεια αποδεχόμενη και σχετική πρόταση από το Δήμαρχο και τη Δημοτική Αρχή «Ν. Σκουφά» θα συνδράμει στην έκδοση αφιερώματος (σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή) για τα μαρτυρικά χωριά της Ηπείρου, που θα καλύπτει και το κενό που υπάρχει με τη διδασκαλία της σύγχρονης ιστορίας στα σχολεία μας.

Η επίσκεψη στο Κομμένο

Ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, επισκέφτηκε το μαρτυρικό Κομμένο, έδρα του Δήμου «Νικολάου Σκουφά»,  το απόγευμα της Τρίτης,  όπου συναντήθηκε με το Δήμαρχο κ. Ευστ. Γιαννούλη, τον Αντιδήμαρχο κ. Κ. Βούλγαρη και τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου κ. Δημ. Δήμο. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης και με την ευκαιρία των εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση 70 χρόνων από την εκτέλεση 317 κατοίκων του Κομμένου από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής στις 16 Αυγούστου 1943, ο Περιφερειάρχης εξέτασε με τη Δημοτική Αρχή τρόπους μετατροπής σε μουσείο οικίας εκτελεσθέντος, ενώ ανακοίνωσε ότι σε πρώτο στάδιο,  θα προωθήσει μέσω των Υπηρεσιών της Περιφέρειας την εκπόνηση μελέτης για τη συντήρηση και στερέωση του ιστορικού  Ιερού Ναού της Παναγίας.

 

Τέλος, ο Περιφερειάρχης, αποδεχόμενος σχετικό αίτημα, είπε ότι προσεχώς θα ενταχθεί στο πρόγραμμα της Περιφέρειας έργο, με το οποίο θα γίνουν οι αναγκαίες παρεμβάσεις σε αρδευτικό αύλακα, προκειμένου να καταστεί δυνατή η άρδευση ελαιώνα της περιοχής.