Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Περιφέρειας Ηπείρου

2013-07-25 14:43

Πενήντα (50) κιβώτια με είδη διατροφής (μακράς ημερομηνίας λήξης) και 21 κιβώτια με τυροκομικά

προϊόντα προσφορά της Αγροτικής Βιομηχανίας «Δωδώνη (κανείς δεν αντιλέγει ότι ορθώς έπραξε η Δωδώνη, μήπως θα έπρεπε να προβεί και στην εξόφληση των γαλακτοπαραγωγών κάποια στγμή όμως;) διέθεσε στο Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Περιφέρειας Ηπείρου το τοπικό τμήμα της Ομογενειακής Οργάνωσης ΑΧΕΠΑ. Επίσης, είδη διατροφής διέθεσε στο Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και η Πτηνοτροφική Ιωαννίνων Α.Ε (Φραγκούλης) για τις ανάγκες των κατασκηνώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως Άρτας και Ιδρυμάτων της Περιφέρειας.

Η παράδοση των ειδών έγινε σήμερα παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη, αρμόδιου για θέματα Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας κ. Νικόλα Κάτσιου και αυτά διατέθηκαν στα ενοριακά συσσίτια του Ι.Ν Κοιμήσεως Θεοτόκου Περιβλέπτου, του Ι.Ν Αγίου Νικολάου Αγοράς, του  Ι.Ν Αγίου Νικολάου Κοπάνων, στο Γηροκομείο Ιωαννίνων, στο Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων «Ο Νεομάρτυς Γεώργιος»,στη Δικαστική Φυλακή Ιωαννίνων, στο Γηροκομείο Κόνιτσας, στην Ιερά Μητρόπολη Άρτας και στην Ιερά Μητρόπολη Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας.

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ν. Κάτσιος ευχαρίστησε όλους όσοι ενισχύουν το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Περιφέρειας Ηπείρου.

«Εξάρουμε το έργο της ΑΧΕΠΑ γιατί στο πνεύμα του απόδημου ελληνισμού, που όλα αυτά τα χρόνια έχει διαδραματίσει το δικό του ρόλο στην έκφραση αλληλεγγύης προς τον ελληνικό πληθυσμό, σήμερα συνεχίζει αυτή την προσπάθεια. Η Περιφερειακή Αρχή προσπαθεί, να σταθεί δίπλα στα συνεχώς αυξανόμενα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι συμπολίτες μας στην Ήπειρο. Αυτή η προσπάθεια, μέσω του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης, είναι συνεχής και δεν περιορίζεται μόνο σε περιόδους γιορτών. Για αυτό παρακαλούνται οι συμπολίτες μας και οι φορείς της περιοχής όλο τον χρόνο, μέσω όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων, να στέκονται δίπλα στο Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης για να συνεχίσουμε κι εμείς να βοηθάμε».

 

Ο πρόεδρος του τοπικού τμήματος της ΑΧΕΠΑ κ. Ευ. Γκόλας αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα στήριξης των συνανθρώπων μας, σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία.

Από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας ανακοινώνεται ότι η συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης συνεχίζεται σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρειας.

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Π.Ε ΑΡΤΑΣ: ΤΗΛ 2681363502-2681363512

Π.Ε ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: ΤΗΛ. 2665360154-2665360184

Π.Ε ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: ΤΗΛ. 2651364129-2651364128

Π.Ε ΠΡΕΒΕΖΑΣ: 2682360200-2682360250