Δήλωση Γιώργου Δ. Οικονόμου Υποψήφιου Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Π.Ε. Θεσπρωτίας.

2015-01-10 11:11

Προς το Θεσπρωτικό λαό.

 

Αγαπητές Συμπατριώτισσες , αγαπητοί συμπατριώτες

Μετά από πολύ σκέψη αποφάσισα να ανταποκριθώ στην πρόσκληση του ΣΥΡΙΖΑ

και να κατέλθω υποψήφιος στο Νομό Θεσπρωτίας γιατί πιστεύω ακράδαντα  ότι ο  νομός μας , του οποίου είμαι γέννημα και θρέμμα, κατέχει μερικές θλιβερές πρωτιές στη φτώχεια και την  εξαθλίωση , στην ανεργία , στην υποαπασχόληση , στο κλείσιμο μικρομεσαίων επιχειρήσεων , στη συρρίκνωση του εισοδήματος  των αγροτοκτηνοτρόφων , στην απόγνωση της νεολαίας , στην απραξία των ελευθεροεπαγγελματιών, στην μείωση του τζίρου των τουριστικών επιχειρήσεων και ως εκ τούτου  πρέπει πρώτος από όλους τους νομούς της Ελλάδας να δώσει την απάντηση, να δώσει το ηχηρό χτύπημα ,  στην εφαρμοζόμενη επί πέντε χρόνια νεοφιλελεύθερη πολιτική των μνημονίων που μας οδήγησε σε όλα τα παραπάνω.

 Πιστεύω ότι με την θέληση του  λαού μας , οι πολιτικές αυτές σε λίγο θα είναι παρελθόν , γιατί αυτό επιβάλλει το συμφέρον μας , το συμφέρον των παιδιών μας , το συμφέρον των μελλοντικών γενιών. Επιτέλους στις 25 του Γενάρη θα μπει τέρμα στα μνημόνια της λιτότητας , της λεηλασίας των εισοδημάτων , της ταπείνωσής του λαού μας  και με το ολοκληρωμένο και κοστολογημένο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ θα  αντιμετωπίσουμε την ανθρωπιστική κρίση , άμεσα θα επανακκινήσουμε την οικονομία , θα μειώσουμε  την ανεργία , θα αναχαιτίσουμε την μετανάστευση της νεολαίας μας και θα δώσουμε προοπτική στην κοινωνία μας. 

Η μέχρι τώρα ενασχόλησή μου με τα κοινά με έχει καταστήσει γνώστη των προβλημάτων όχι μόνο του νομού μας , αλλά ολόκληρης της περιφέρειας Ηπείρου, κι έτσι με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, μαζί θα ανασυγκροτήσουμε και θα ενισχύσομε  την υγεία, την παιδεία, την κοινωνική πρόνοια , το περιβάλλον   τις δομές  προστασίας και στήριξης της τοπικής κοινωνίας μας , αλλά και θα δώσουμε λύση σε τόσα άλλα μικρά και μεγάλα προβλήματα  . Η κρίσιμη ώρα έφτασε. Και όλοι μας δεν θα αναμετρηθούμε μόνο  με την Ιστορία, αλλά θα γράψουμε ιστορία. Το χρέος μας είναι να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να γίνει στις 25 Γενάρη ακόμη μεγαλύτερη, ακόμη πιο σίγουρη και αυτοδύναμη η νίκη του λαού μας η νίκη του ΣYΡΙΖΑ.

Και σε αυτή την κρίσιμη ώρα δεν χωράνε δεύτερες σκέψεις. Όλη μας η σκέψη, όλη μας η δράση, όλη μας η έμπνευση είναι για να τα καταφέρουμε.

 Μαζί με  σας , να γυρίσουμε σελίδα για σας και για  τον τόπο μας

Γιώργος Δ. Οικονόμου 

Υποψήφιος Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Νομού Θεσπρωτίας.

 

 

 

Βιογραφικό Γιώργου Δ.Οικονόμου

 

Οι ρίζες μου βρίσκονται μέσα στις λαϊκές τάξεις και την αγνή και βασανισμένη Ελληνική ύπαιθρο.

Γέννημα και θρέμμα της τοπικής Κοινότητας Κουκουλιών Σουλίου . Από τα παιδικά μου χρόνια δέχτηκα τις επιπτώσεις της μετεμφυλιακής περιόδου, αποτέλεσμα της αντιστασιακής δράσης της οικογένειάς μου , που αναδεικνύεται για μένα σε σύμβολο αγωνιστικότητας για ανθρωπιά, για  κοινωνική δικαιοσύνη ,για κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο , για μια κοινωνία απαλλαγμένη από ανισότητες , μια κοινωνία που θα έχει στο επίκεντρό της τον άνθρωπο και τις ανάγκες του.

Από το 1968 βρίσκομαι στην Αθήνα , όπου τελειώνω το Γυμνάσιο και  αποπερατώνω τις πανεπιστημιακές  μου σπουδές στη Νομική Σχολή , δουλεύοντας παράλληλα ως οικοδόμος.

Από την αρχή της καριέρας μου μέχρι και το τέλος της ασκώ  μαχόμενη δικηγορία χωρίς ποτέ να καταλάβω δημόσια θέση ή αντιμισθία. Ταυτόχρονα με τη δικηγορία ασχολούμαι επί πολλά χρόνια και με την πρωτοβάθμια  τοπική αυτοδιοίκηση την οποία υπηρέτησα από όλες τις θέσεις και από όλα τα αξιώματα.

Από το 2007 ασχολούμαι με τα προβλήματα  ανάπτυξης  όλης της Ηπείρου αλλά και της ηπειρωτικής αποδημίας μέσω της κορυφαίας τριτοβάθμιας οργάνωσης της  Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος της οποίας αρχικά υπήρξα αντιπρόεδρος και από το Μάρτη του 2011 μέχρι σήμερα είμαι Πρόεδρός της.

Είμαι επίσης πρόεδρος του Ιδρύματος Μόρφωσης Νεολαίας και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Ζαππείου μεγάρου.

Αποτελεί ακράδαντη πίστη και βαθιά πεποίθησή μου  ότι το μοναδικό και γνήσιο περιεχόμενο της πολιτικής είναι η ταύτιση του κάθε πολιτικού με τον τόπο του και την προσφορά του σε αυτόν, αφού εκεί μόνο συναντιόνται και δικαιώνονται οι όποιες αρετές της πολιτικής .

 Σήμερα ζούμε τις επιπτώσεις του πιο απάνθρωπου και του πιο βάρβαρου οικονομικού πολέμου που γνώρισε ποτέ η ανθρωπότητα με τις εφαρμοζόμενες στη χώρα μας   από τη δικομματική κυβέρνηση νεοφιλελεύθερες μνημονιακές πολιτικές.

Αποτέλεσμα των πολιτικών αυτών είναι η θλιβερές πρωτιές του νομού μας σε  φτώχεια, εξαθλίωση ,μιζέρια και ανεργία. Συνεπώς η ενεργός δράση και συμμετοχή του καθενός μας  στο κοινωνικό γίγνεσθαι δεν είναι μόνο υποχρέωση είναι και καθήκον .

 Με την κάθοδό μου στις επικείμενες εκλογές  αυτό ακριβώς το καθήκον  έπραξα, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του ΣΥΡΙΖΑ για να μπεί επιτέλους τέρμα στα μνημόνια ,στην υποτέλεια και  ταπείνωση του λαού μας .