Απεργία των εργαζομένων στους Δήμους Θεσπρωτίας αύριο 9 Ιουλίου

2013-07-08 19:31

Συρρίκνωση των υπηρεσιών, συγχωνεύσεις, καταργήσεις, απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων στην Τοπική

Αυτοδιοίκηση, στην Παιδεία, μείωση της κρατικής χρηματοδότησης, εμπορευματοποίηση υπηρεσιών, ιδιωτικοποίηση έργων, 1,5 εκατομμύριο άνεργοι, πρωτιά στην ανεργία των Νέων της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, αποδεκατισμός των αυτοαπασχολούμενων με το κλείσιμο χιλιάδων μικρομάγαζων-μικροεπιχειρήσεων, διάλυση της μικρομεσαίας αγροτιάς, φτωχοποίηση και εξαθλίωση της λαϊκής οικογένειας.

Αυτά επιτάσσει Κυβέρνηση- Ε.Ε.- Δ.Ν.Τ. και υλοποιεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση και εκείνες οι πολιτικές δυνάμεις που είναι υποχρεωμένες πολιτικά να στηρίζουν τη συγκεκριμένη βάρβαρη -αντιλαϊκή- αντεργατική πολιτική. 

Αυτό είναι το αποτέλεσμα της καπιταλιστικής ανάπτυξης η οποία στο κέντρο της έχει το κέρδος των επιχειρηματικών ομίλων.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Νομού Θεσπρωτίας συγκάλεσε τη Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013 έκτακτη Γενική Συνέλευση και αποφάσισε να προκηρύξει για την Τρίτη 09 Ιουλίου 2013 24ωρη Απεργία και να συγκαλέσει στις 10.00 π.μ. έκτακτη Γενική Συνέλευση προκειμένου να αποφασιστούν οι παραπέρα ενέργειες. Επίσης το Δ.Σ. του Συλλόγου αποφάσισε να καλέσει σε κοινή σύσκεψη τα Δ.Σ. όλων των Πρωτοβάθμιων Σωματείων-Συλλόγων του Νομού Θεσπρωτίας, την Πέμπτη 11-07-2013 και ώρα 20.00 στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας για να τεθούν άμεσα τα παραπάνω επείγοντα ζητήματα. 

Απαιτείται άμεση παρέμβαση γιατί το επόμενο διάστημα έχουμε μπροστά μας συγχωνεύσεις, καταργήσεις δομών, υπηρεσιών και απολύσεις με βάση το χρονοδιάγραμμα που έχει αποφασίσει η Κυβέρνηση- Ε.Ε.- Δ.Ν.Τ.

 

Πηγή: Ράδιο Ηγουμενίτσα