Απειλεί με διακοπή συμβάσεων 1.000 περίπου γιατρούς- απεργούς του ΕΟΠΥΥ ο Μπέζας

2013-11-29 12:33

Στην χώρα των οσφυοκαμπτών δωσίλογων οι απεργίες απαγορεύονται δια ροπάλου.  

Κάνοντας λοιπόν πράξη την εν λόγω ρήση η ορντινάτσα του Άδωνη ο Μπέζας απειλεί με διακοπή συμβάσεων 1.000 περίπου γιατρούς του ΕΟΠΥΥ

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «αυτό που συμβαίνει με τους ιατρούς- υπαλλήλους του ΕΟΠΥΥ που το πρωί απεργούν στις μονάδες υγείας του ΕΟΠΥΥ και το απόγευμα δέχονται ασφαλισμένους στα ιδιωτικά τους ιατρεία με πληρωμή από τον οργανισμό δεν μπορεί να συνεχιστεί, από αύριο διακόπτονται οι συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ».

Ο κ. Μπέζας πρόσθεσε ότι η μεταρρύθμιση (η μεταρρύθμιση το γνωρίζει άραγε:) στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας θα προχωρήσει, σημειώνοντας ότι έχει υπάρξει εξαντλητικός διάλογος με όλους τους εργαζόμενους στον ΕΟΠΥΥ και τόνισε ότι η βούληση του υπουργείου είναι αυτός ο διάλογος να είναι διαρκής διότι όπως είπε «πάνω από όλα είναι οι πολίτες και το αναφαίρετο και συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά τους πρόσβασης στο φάρμακο και τις υπηρεσίες υγείας. Κανείς δεν μπορεί να στερήσει από τους πολίτες αυτό το δικαίωμα». Τι να πρωτοσχολιάσι κανείς; Παραλήρημα, αισχρά ψεύδη ή απαύγασμα προπαγάνδας από τον υποτελή Μπέζα; Διαλέξτε την λέξη που νομίζετε ότι ταιριάζει.

Από νωρίτερα ήταν σαφής η όξυνση της κόντρας του υπουργείου Υγείας με τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΕΟΠΥΥ (ΠΟΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ) απάντησε στην αυστηρή προειδοποίηση που απεύθυνε νωρίτερα ο υπουργός Υγείας με κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων έως και τις 9 Δεκεμβρίου απαντά

Όπως σημείωνε το μεσημέρι σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία, οι γιατροί των Μονάδων ΕΟΠΥΥ που συμμετέχουν με πολύ υψηλά ποσοστά στην απεργία, μετά και την αδιάλλακτη στάση του Υπουργού ως προς τις απολύσεις και τη διάλυση της δημόσιας πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, προκηρύσσουν συνέχιση του αγώνα με 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες για τις 4, 5, 6 & 9 Δεκεμβρίου.

«Ο αγώνας των γιατρών - οδοντιάτρων του ΕΟΠΥΥ είναι αγώνας με κοινωνική αναφορά που έχει σαν στόχο την αξιοπρεπή πρωτοβάθμια περίθαλψη για όλους τους πολίτες, η μάχη για την ασφαλή περίθαλψη του ελληνικού λαού και την αξιοπρέπεια των λειτουργών της υγείας θα συνεχισθεί» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, είχε απευθύνει αυστηρή προειδοποίηση στους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ, τονίζοντας ότι το υπουργείο διαθέτει «plan B» (τρομάρα του έμαθε και το plan Bο Άδωνις) που «δεν θα αρέσει» στου γιατρούς. Εμείς οι ασφαλισμένοι έχουμε άραγε πλάνο για να στείλουμε στον αγύριστο τον ψυχοπαθή Γεωργιάδη μαζί με την ορντινάτσα του, τον θλιβερό Μπέζα;

Επίσης, ανέφερε ότι δεν είναι διατεθειμένος να κρατήσει στο Δημόσιο ανθρώπους που δεν τους χρειάζεται. «Γιατί μετά θα πρέπει να κόψω συντάξεις και αυτό το θεωρώ ανήθικο» είπε χαρακτηριστικά ο ηθικός Άδωνις. Ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας των γιατρών του ΕΟΠΥΥ, Γιάννης Χρονόπουλος, με δηλώσεις του στο ΑΜΠΕ, υπογράμμισε ότι οι γιατροί δεν εκβιάζονται και διαθέτουν «plan C» που είναι αυτό της συνέχισης των απεργιών. Επίσης, κατήγγειλε ότι ο υπουργός προσπαθεί να στήσει απεργοσπαστικό μηχανισμό (κάνει τέτοια ο μπουμπούκος; οποία πρωτοτυπία!) μέσω της ανανέωσης των συμβάσεων των γιατρών και προσλαμβάνει ειδικότητες που ο ίδιος θεωρεί ότι δεν χρειάζονται στην πρωτοβάθμια περίθαλψη, Λόγω των κινητοποιήσεων τα πολυιατρεία του ΕΟΠΥΥ (πρώην ΙΚΑ) λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας, όπου αντιμετωπίζονται μόνο τα έκτακτα και επείγοντα περιστατικά.