Ανεπιθύμητος στη χώρα μας ο Σόιμπλε

2013-07-19 11:58

Με αφορμή την επίσκεψη στην χώρα μας του Γερμανού υπουργού οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και την συνάντηση του με τα ντόπια τσιράκια της κατοχικής κυβέρνησης Σαμαρά, η Πρωτοβουλία για Αριστερή Αντιϊμπεριαλιστική Συνεργασία εξέδωσε την κάτωθι ανακοίνωση την οποία και παραθέτουμε αυτούσια:

 

"Ο εκπρόσωπος του γερμανικού ιμπεριαλισμού, όπως έκανε και η Μέρκελ τον προηγούμενο Οκτώβρη, ήρθε για να στηρίξει τη νέα αντιλαϊκή κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, να επιθεωρήσει την πορεία υλοποίησης της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής των μνημονίων ΕΕ και ΔΝΤ, να απαιτήσει την πλήρη εφαρμογή όλων των αντεργατικών μέτρων (απολύσεις στο δημόσιο, κλείσιμο νοσοκομείων, σχολείων και κοινωνικών υποδομών), αλλά και να μεσολαβήσει υπέρ του γερμανικού κεφαλαίου για το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου της χώρας.
Η επίσκεψη αυτή γίνεται σε μία κρίσιμη για το αστικό πολιτικό σύστημα περίοδο, όπου οι τελευταίοι κλυδωνισμοί, σαν αποτέλεσμα του κλεισίματος της ΕΡΤ και της απόλυσης των 2.600 εργαζομένων της, ξεσήκωσαν μαζικές λαϊκές αντιδράσεις και βραχυκύκλωσαν την κυβερνητική συνοχή με την απόσπαση του «αδύναμου κρίκου» της (ΔΗΜΑΡ). Αλλά και σε μια περίοδο εκδήλωσης των λαϊκών αντιστάσεων ενάντια στο νέο πολυνομοσχέδιο-σφαγείο και τις μαζικές απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων στο Δημόσιο.
Η επίσκεψη-επιθεώρηση Σόιμπλε έρχεται να ενισχύσει ακόμα περισσότερα τα δεσμά της εξάρτησης από την ιμπεριαλιστική ΕΕ και ειδικότερα από την Γερμανία, σε μία περίοδο όπου οξύνεται ο ενδοϊμπεριαλστικός ανταγωνισμός, με την αποκάλυψη των παρακολουθήσεων Ευρωπαίων από τις μυστικές αμερικάνικες υπηρεσίες, με την διαμάχη για τους ενεργειακούς αγωγούς, αλλά και την αντιπαράθεση με το ΔΝΤ για την ασκούμενη πολιτική της ΕΕ και της Γερμανίας.
Η όξυνση των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών στην εύφλεκτη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου δεν προμηνύει τίποτα καλό για τους λαούς. Ήδη ο λαός της Συρίας πληρώνει μεγάλο φόρο αίματος, όπως προηγούμενα ο λαός της Λιβύης. Για τους λαούς της περιοχής το δρόμο δείχνουν οι μαζικές διαδηλώσεις του Τούρκικου και του Αιγυπτιακού λαού, ενάντια στα ντόπια αντιδραστικά καθεστώτα. Η αφύπνιση των λαών και η διεθνιστική αλληλεγγύη τους αποτελούν τον πραγματικό αντίπαλο στους ιμπεριαλιστικούς τυχοδιωκτισμούς και τις επεμβάσεις, που απειλούν χώρες και λαούς με ποταμούς αίματος και ανείπωτες συμφορές.

•    Καλούμε το λαό, με αφορμή την επίσκεψη Σόιμπλε στη χώρα μας, να εκφράσει τις αντιϊμπεριαλιστικές του διαθέσεις.
•    Να βάλουμε φραγμό στο σοβινισμό, την πατριδοκαπηλεία και το ρατσισμό των αντιδραστικών και φασιστικών δυνάμεων, που θα βρουν ευκαιρία με την επίσκεψη Σόϊμπλε να εκδηλώσουν τον «αντιγερμανισμό» τους, καλύπτοντας την υποταγή τους στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.
•    Να εκφράσουμε την απόφασή μας ότι δεν θα υποταχθούμε στην ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα και την πολιτική της φτώχειας και της εξαθλίωσης του συστήματος. Θα αντισταθούμε και θα διεκδικήσουμε το δικαίωμά μας στη ζωή και τη δουλειά, θα παλέψουμε ενάντια σε κάθε «προστάτη» ιμπεριαλιστή"

 

Πρωτοβουλία για Αριστερή Αντιϊμπεριαλιστική Συνεργασία