Ανακομιδή των λειψάνων του Αγίου Γεωργίου του Νεομάρτυρος στη Φρανκφούρτη

2014-11-16 19:14

Στη Φρανκφούρτη βρέθηκε ο νέος Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ.κ. Μάξιμος την Κυριακή,

2 Νοεμβρίου 2014, κομίζοντας τα ιερά Λείψανα του Νεομάρτυρα Αγίου Γεωργίου του εξ Ιωαννίνων.

Πλήθος πιστών, Ηπειρωτών και μη, απ’ όλη τη Φρανκφούρτη και τα περίχωρά της παρακολούθησε τον Όρθρο και την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Προφήτη Ηλιού Φρανκφούρτης, χοροστατούντων του νεοεκλεγέντος Αγίου Ιωαννίνων και του Ιερατικού Προϊσταμένου, Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Θρόνου κ. Αθηναγόρα. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας έγινε η Λιτάνευση της ιεράς εικόνας του Αγίου και η μεταφορά των Ιερών Λειψάνων στο Παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου του εξ Ιωαννίνων, που  βρίσκεται στο προαύλιο της εκκλησίας και κτίστηκε από τον Ηπειρωτικό Σύλλογο και τους Ηπειρώτες της Φρανκφούρτης.

Την ιερή ακολουθία παρακολούθησαν η Γενική Πρόξενος Φρανκφούρτης κ. Ευθαλία Κακιοπούλου, σύσσωμο το Δ.Σ. του Ηπειρωτικού Συλλόγου Φρανκφούρτης με επικεφαλής τον πρόεδρό του κ. Σπύρο Βέλλιο, που είχε την πρωτοβουλία οργάνωσης της εκδήλωσης, ο πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ευρώπης κ. Σπύρος Κωσταδήμας και  το μέλος του Δ.Σ. κ. Δήμητρα Πέτσα.

Μετά το πέρας των ιερών ακολουθιών ο  Μητροπολίτης είχε στο προαύλιο του Ιερού Ναού επαφή με τους πιστούς. Τέλος στη συνεστίαση που έλαβε χώρα στην καινούρια αίθουσα της εκκλησίας, την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του και ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Γερμανίας κ.κ. Αυγουστίνος.