Ανάκληση της απόφασης για το κλείσιμο της ΕΡΤ θα ζητήσει η EBU

2013-06-14 21:38

 Όπως είπε σε δηλώσεις του από το ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, η EBU (European Broadcasting Union) ή άλλως Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση της οποίας η ΕΡΤ

 είναι μέλος από το 1950, θα παραδώσει στον κ. Στουρνάρα (τώρα σωθήκαμε) επιστολή με την οποία θα ζητεί την ανάκληση της απόφασης για κλείσιμο της ΕΡΤ και την επαναφορά του σήματος στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση.
Ο κ. Φιλιπό τόνισε ακόμη πως θέλει μακροπρόθεσμα η δημόσια ελληνική τηλεόραση να είναι ισχυρό μέλος της EBU, ανεξάρτητη πλουραλιστική, διάφανη και βιώσιμη και πως το κράτος πρέπει να βοηθήσει το δίκτυο να χτίσει το μέλλον του.
«Η αλληλεγγύη είναι το κλειδί της επιτυχίας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της EBU, συμπληρώνοντας πως βρίσκεται στην Ελλάδα για να στηρίξει τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ. Παρατήρησε τέλος πως η επιτυχία εδράζεται στην ελευθερία της έκφρασης, στον πλουραλισμό και τον πολιτισμό, δηλ ότι ακριβώς πρεσβεύει η τρικομματική κυβέρνηση Σαμαρά!!!
Με τη σειρά της η γενική διευθύντρια της EBU Ίνγκριντ Ντελτάρν εξήγησε ότι Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση είναι αδύνατο να αποκαταστήσει το σήμα και στους τηλεοπτικούς δέκτες των Ελλήνων.