Έχασε τη μάχη για τη ζωή ο Μοχάμαντ Χασάν, ο Aφγανός πρόσφυγας που κρατούνταν επί 11 μήνες στα στρατόπεδα του Δένδια

2013-07-27 20:32

Ημερομηνία: 27/07/2013 19:36

«Πέθανε ο Αφγανός πρόσφυγας κρατούμενος στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Κορίνθου, που χαροπάλευε

διασωληνωμένος στο Σισμανόγλειο. Η κυβέρνηση Σαμαρά και ο Υπουργός ΠΡΟΠΟ Δένδιας έβαψαν τα χέρια τους με αίμα», σημειώνει η ΚΕΕΡΦΑ ( Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και στη Φασιστική Απειλή) που έκανε γνωστό το γεγονός με ανακοίνωσή της. Εννοείται πως αυτή η είδηση δεν θα "παίξει" σε κανένα Μεγάλο ή Ουράνιο κανάλι. Μην χαλάσουμε τώρα, το succes story της κυβέρνησης του φον Αντώνης.

Στο Σισμανόγλειο κατέληξε σήμερα ο Αφγανός πρόσφυγας Μοχαμάντ Χασάν, μετά την μεταφορά του από το νοσοκομείο της Κορίνθου όπου εισήχθη στις 2 Ιουλίου. Είχε φυλακιστεί στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Κορίνθου από τις 2/9/2012.

Οι συγκρατούμενοι του είχαν προχωρήσει σε έντονη ομαδική διαμαρτυρία διότι ο Μοχαμάντ Χασάν  πονούσε αφόρητα, ζητούσε να τον δει γιατρός και οι αστυνομικοί δεν έδιναν καμία σημασία (οποία πρωτοτυπία). Είχε επανειλημμένα παραπονεθεί για ενοχλήσεις που είχε αλλά δεν εισακούστηκε στο αίτημά του να τον δει γιατρός. Στη Κόρινθο η γνωμάτευση των γιατρών αναφέρει  «λοίμωξη αναπνευστικού-αναπνευστική ανεπάρκεια τύπου 1

Η πραγματική αιτία θανάτου του Μοχαμάντ Χασάν είναι το γεγονός για 11 μήνες δεν είχε στοιχειώδη θεραπεία για την σοβαρή λοίμωξη που είχε για την οποία η θεραπεία ήταν αναγκαία για να σωθεί η ίδια του η ζωή. Υπάρχουν σοβαρές υπόνοιες ότι ο ασθενής ήταν χρήστης κατά τη διάρκεια της κράτησης και ότι έφερε τις συνηθισμένες ιογενείς λοιμώξεις, συχνές σ' αυτές τις κατηγορίες ασθενών.

Ο θάνατος του Μοχαμάντ Χασάν είναι ένα ρατσιστικό έγκλημα εκ προμελέτης. Οι γιατροί της ΟΕΝΓΕ είχαν προειδοποιήσει με τις επισκέψεις τους στην Αμυγδαλέζα για τους κινδύνους της κράτησης χωρίς τη στοιχειώδη ιατρική περίθαλψη. Η ΚΕΕΡΦΑ είχε επανειλημμένα διαμαρτυρηθεί για τις συνθήκες κράτησης στα στρατόπεδα συγκέντρωσης του Δένδια, πιο πρόσφατα με συνέντευξη τύπου μαζί με την Κοινότητα Αφγανών Μεταναστών και Προσφύγων στην Ελλάδα, κατά την οποία προειδοποιήσαμε για την τραγική κατάσταση της υγείας του Μοχαμάντ Χασάν

Απαιτούμε να κλείσουν εδώ και τώρα τα στρατόπεδα συγκέντρωσης- κολαστήρια που οδηγούν στην εξόντωση και στον θάνατο μετανάστες συνανθρώπους μας.

Απαιτούμε να χυθεί άπλετο φως. Να τιμωρηθούν οι ένοχοι της δολοφονίας και να μην συγκαλυφθούν οι ευθύνες του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και της ΕΛΑΣ".

 

Αναδημοσίευση από left.gr