«Βιβλία σε ρόδες» σε νηπιαγωγεία και σχολεία του νομού Θεσπρωτίας

2013-12-01 14:14

Η Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης υλοποιεί πιλοτικά το πρόγραμμα  "ΒΙΒΛΙΑ ΣΕ ΡΟΔΕΣ",  σε ένα  Νηπιαγωγείο και πέντε Δημοτικά σχολεία και στους τρεις Δήμους της Θεσπρωτίας. Το πρόγραμμα "ΒΙΒΛΙΑ ΣΕ ΡΟΔΕΣ" δημιουργήθηκε το 2011 από τη μη κερδοσκοπική πολιτιστική εταιρεία Η ΠΥΡΝΑ, η οποία έχει και τα πνευματικά δικαιώματα,  με δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα που φέρνει μικρές, κινητές, θεματικές βιβλιοθήκες μέσα στις σχολικές τάξεις των δημοτικών σχολείων και των νηπιαγωγείων. Τα "ΒΙΒΛΙΑ ΣΕ ΡΟΔΕΣ" φθάνουν στις τάξεις μέσα σε ένα σάκο με ρόδες, ώστε να μεταφέρονται εύκολα. Σε κάθε θεματικό σάκο συνδυάζονται 25 περίπου βιβλία γνώσεων, μυθοπλασίας, λογοτεχνίας, εικονογραφημένα, που καλύπτουν τρία επίπεδα αναγνωστικής ικανότητας. Ενθαρρύνουν τα παιδιά να ξεφυλλίσουν, να ακούσουν ή να διαβάσουν τα βιβλία στο σχολείο, να αναγνωρίσουν τις σκέψεις και τα συναισθήματα που τους προκαλούν και να τα μοιραστούν. Τους προσφέρουν την επιλογή να δανειστούν βιβλία στο σπίτι και να χαράξουν έτσι την προσωπική τους αναζήτηση, καθώς το ένα βιβλίο τους δημιουργεί το ενδιαφέρον να διαβάσουν το άλλο.

Ευχαριστούμε τους Διευθυντές και τους εκπαιδευτικούς των Δημοτικών Σχολείων Παραμυθιάς, Παραποτάμου,  Νέας Σελεύκειας, Γαρδικίου, 1ου Δ.Σ. Φιλιατών και 1ου Νηπιαγωγείου Παραμυθιάς που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση καθώς και την κυρία Παπαχρήστου, υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων της Α/θμιας Εκπαίδευσης  για την πολύτιμη βοήθειά της. Ευχόμαστε στους μαθητές καλό ταξίδι στον κόσμο του βιβλίου και καλή αγωγή της ψυχής.

Αντιγόνη Φίλη

Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης