"Γνωρίζω τον τόπο μου- προβάλλω τον τόπο μου"

2014-10-16 18:40

Η Περιφέρεια Ηπείρου, μετά από πρόταση της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων, συνεργάστηκε

με την Περιφερειακή Δ/νση Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Ηπείρου για τη διοργάνωση πανηπειρωτικού σχολικού διαγωνισμού με τίτλο: «Γνωρίζω τον τόπο μου – Προβάλλω τον τόπο μου». Σκοπός του διαγωνισμού ήταν η προβολή του φυσικού περιβάλλοντος, της ιστορίας, της πολιτιστικής κληρονομιάς και της γαστρονομικής παράδοσης της Ηπείρου μέσω των social networks (facebook, twitter κ.λ.π.).

Ο διαγωνισμός απευθύνθηκε σε μαθητές της Β/θμιας Εκπαίδευσης και σε αυτόν έλαβαν μέρος ομάδες μαθητών στο πλαίσιο του μαθήματος του project. To εν λόγω εγχείρημα, αφενός έχει πολλαπλά οφέλη για τους μαθητές (δείχνει την ορθή χρήση των social networks, τους βοηθά να γνωρίσουν τις ομορφιές, την ιστορία και την παράδοση του τόπου στον οποίο ζουν κ.λ.π.), και αφετέρου  συμβάλλει στην προβολή της Ηπείρου, δεδομένου ότι τα αποτελέσματα θα παρουσιαστούν στο ευρύ κοινό μέσω της τουριστικής ιστοσελίδας της Περιφέρειας Ηπείρου.

Οι τρεις πρώτες ομάδες θα βραβευθούν σε ειδική εκδήλωση την Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 11:00 π.μ. στο ξενοδοχείο Du Lac στα Ιωάννινα.